5 Ocak 2012 Perşembe

Yerel Portal Sitesi Kurarak İnternetten Para Kazanmak

Kendi şehriniz veya ilçeniz için toplumsal merkez sitesi oluşturun ve yerel işletmelerin reklamlarını yaparak parakazanın. Drupal veya Wordpress gibi içerik yönetim sistemlerini kullanarak bir site oluşturun. Bu platformlarda sitenizi canlı ve dinamik bir site kılmak için birçok araç ve eklenti bulabilirsiniz. Haberleri sitenize otomatik olarak çekmek için yerel gazetelerin RSS kaynaklarını ekleyin.
Yerel halk tarafından çekilen şehir fotoğraflarını gösteren Flickr fotoğraf slayt araçlarını ekleyin. Arkadaşlarınızdan ve akrabalarınızdan yemek tarifleri, duyurular, resimler, etkinlikler, fikir yazıları gibi içerikler ekleyerek siteye katkıda bulunmalarını isteyin. Siteniz için bir Facebook Sayfası oluşturun ve sitenize de bir Facebook eklentisi ekleyin. Eleman ilanlarının yer aldığı bir bölüm ekleyin. Yerel işletmeler ve yerel anlaşmalar bölümü ekleyin.
Eğer yeterince güçlü bir toplum sitesi oluşturabilirseniz o zaman oldukça güçlü bir reklam platformunuz var demektir. Eğer sitenizin ne kadar aktif olduğunu, günde kaç kere ziyaret edildiğini, ne kadar çok üyesi olduğunu gösterebilirseniz yerel işletmelerle iletişime geçerek siteniz için reklam alabilirsiniz.
Reklam alanlarınızı ister aylık isterseniz de reklam başına 50 TL ile 200 TL arasında satabilirsiniz. Eğer belirli konulardaki aramalarda sitenizin Google aramalarında üst seviyelerde olduğunu gösterebilirseniz reklam alanlarınız için daha yüksek ücretler isteyebilirsiniz. İsterseniz de kendi servislerinizin reklamını yapabilir veya Adsense, Linkz gibi servislerle tıklama başına para kazanabilirsiniz.

Yerel portal sitesi kurarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Yaşadığınız yerin adını içeren bir domain adresi satın alın. Örnek: İstanbul411.com, Sakaryarehber.com, Ankarabugun.com
2.Bir bilgisayar yönetim sistemi kullanarak yerel bilgileri otomatik olarak toplayan araçlarla dolu bir web sitesi oluşturun.
3.Sitenize Google Analytics gibi izleme mekanizmaları ekleyin. Böylece potansiyel müşterilerinize sitenizin trafiğini gösterebilirsiniz.
4.Yaşadığınız yerdeki insanların sitenizden haberdar olmasını ve sitenize katılmasını sağlayın. Sitenizi canlı ve aktif tutun.
5.Reklam oranlarınızı gösteren belgelerle yerel işletmelerle görüşün.
Ne kadar para kazanabilirim?Yaşadığınız alanın büyüklüğüne ve sitenizin trafiğine göre güzel bir yerel site aylık birkaç yüz TL ile birkaç bin TL arasında gelir getirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder