9 Ocak 2012 Pazartesi

Otomasyon Servisleri Oluşturarak İnternetten Para Kazanmak


Birçok insan artık işleri kendilerinin yerine yapacak otomasyon servisleri veya yazılımlarla ilgilenmektedir. Yapılacak işleri otomatik olarak yapan birçok araç vardır. Bunlara örnek olarak da makaleleri yeniden yazan ve makaledeki imla ve gramer hatalarını kontrol eden, makale tasarlayan ve PDF dosyalarını Word dosyasına dönüştüren yazılımları gösterebiliriz.
Otomatik sosyal medya etkinlikleri ile kullanılabilecek birçok araç vardır. Birçok işletme de sosyal medyanın gücünün farkındadır ancak burada işlerini halledecek kadar çok vakitleri yoktur. Çoğu zaman sizde otomasyonhizmetleri önerebilir ve bu yazılımları kullanabilirsiniz. Tabi ki müşteriler kendileri de bu programları kullanabilirler ancak genellikle kullanmazlar. Çünkü:

1-Otomasyon araçlarından haberleri yoktur. Ya da,
2-Bu araçları para ödeyerek almak istemezler.
Örneğin, web sitesi güvenlik denetimi hizmetleri sunan bir şirketiniz olsun. Birçok müşteri ile her gün kullanabileceğiniz bit site tarama yazılımına yatırım yapmak mantıklı olacaktır. Böylece her müşterinin sitesini tarayıp onlara bir rapor gönderebilirsiniz. Tek bir şirket için düşündüğümüzde ise aynı yazılıma para verip bu yazılımı sadece birkaç ayda bir kullanmak mantıklı olmayacaktır. Bunun yerine yazılım ücretine oranla çok daha düşük bir ücret vererek bu işi size yaptırmak onların da işine gelecektir.
Otomasyon hizmetleriyle para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.Serbest iş bulma sitelerindeki yönetim işlerine bakın. Böylece ne türhizmetlerin istendiği hakkında bilgi sahibi olursunuz. Örneğin, birilerinin herhangi bir siteden verileri alıp Excel’e aktarma isteğini görebilirsiniz.
2.Eğer herhangi bir hizmet için talep fazlaysa bulduğunuz çözümü piyasaya sürebilirsiniz.
3.Diğer bir seçenek de işler alıp bu işleri manuel olarak yapıyormuş gibi piyasa fiyatı verip sonra bu işleri kendi yazılımınızla yapmak olabilir.

Bu hizmetleri sunarak ne kadar para kazanabilirim?
1.Otomasyon servisleri için sunduğunuz çözüme göre değişiklik gösterebilir. Çözüm başına 5 $ ile yüzlerce dolar arasında para kazanabilirsiniz.
2.Eğer istenen hizmeti kendiniz yapıyorsanız topladığınız girdi sayısı üzerinden ücretlendirme yapabilirsiniz. Örneğin, bir sitede verilen isimleri ve telefon numaralarını topluyorsanız, her girdi başına 0.01 $ gibi bir ücret uygulayabilirsiniz. (Tabi ki bunu yapan yazılımlarda var!)

1 yorum: