11 Ocak 2012 Çarşamba

SWOT danışma merkezi ile internetten para kazanmak

1962 yılında Harvard Üniversitesi öğretim üyelerinden Edmund P. Learned ve Roland Christiansen’in kurallarını belirleyerek başlattığı yeni bir analiz yöntemi 1980’lerden sonra hızla yayılmaya başladı. 1990’lardan itibaren Türk şirketleri arasında da popüler olan uygulama, bugün itibar edilen gelecek analizi tekniklerinden biri.
SWOT (güçlü ve zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler) analizinin basit mantığını ekonomi eğitimi alan herkes bilir. Kısaca, herhangi bir işle ilgili konjoktürel anlamda güçlü ve güçsüz yanları ortaya çıkarıp, yakın ve orta vadeli gelecekte oluşacak senaryoyu saptamak olarak tanımlamak mümkün.
Genelde şirketlerin yıllık stratejik planlamaları yapılırken devreye giren bu tekniği şirketlerin içindeki uzmanlar hazırlar ve yönetime sunarlar. Ancak son krizle birlikte SWOT analizlerinin şimdi birbirinden bağımsız iki merkezde yapılması önem kazanmış durumda: Şirket içi değerlendirme ve piyasa gözlemine dayalı bağımsız değerlendirme.
Böylece ‘korelasyon’ yöntemiyle ortaya çıkan sonuçların doğrulanma şansı artıyor, KOBİ’lerden büyük şirketlere kadar bu yeni metot yayılıyor. Bu yöntemde biri bağımlı diğeri bağımsız iki gözlemci unsurun yaptığı SWOT analizi daha çok tercih ediliyor. Bir başka deyişle, bağımsız bir gözlemcinin kendi olanaklarıyla sağladığı veri ve analiz sonuçları ile bünye içinde yapılan çalışmalar bir bakıma test ediliyor.
İşte dijital ortamda kuracağınız bir sistemle bu hizmeti üslenecek bir uzman grubunu çalıştırabilir, hazırladığınız özel SWOT raporlarını şirketlere özel dosyalar halinde satabilirsiniz. İnternette kuracağınız sanal şirketin müşterilerinin büyük bölümü SWOT tekniğini daha tutarlı yapmak isteyen ve bunu bağımsız bir gözlemciye ısmarlamak arzusunda olan KOBİ’ler olacaktır. Ayrıca ‘sektör analizleri’, ‘bencmarking raporları’ gibi teknik bilgileri güncelleyerek abonelerinize satma şansınız da var. Bu konuda yabancı şirketlerle işbirliği yaparak güncel trendleri ve sektör raporlarını hazırlayıp yüksek fiyatla satışa çıkarmanız mümkün. Tüm mesele iyi bir iletişim ortamında konuyu bilen uzman bir ekiple çalışmak.

1 yorum:

  1. evimde internet uzerınde calısmak ıstıyorum yardımcı olurmusunuz yesimdincr@hotmail.com

    YanıtlaSil