11 Ocak 2012 Çarşamba

İstatistik derleme ile internetten para kazanmak


Günümüzde istatistikler sadece internet yayınlarından derlenmiyor. Başta meslek odaları ve araştırma kurumları olmak üzere onlarca kaynak var. Ayrıca devletin istatistik kurumu TÜİK’in açıkladığı veriler çoğunlukla rakam ve cetvellerden ibaret.
Oysa bu verileri sınıflandırıp görsel hale getirmek profesyonel tasarımcılığı gerektiriyor. Microsoft gibi sistem dizaynları içine bulunan programların ötesinde daha albenili ve şık tasarımlara ihtiyaç var. İşte tüm teknik imkânları kullanarak başta KOBİ’ler olmak üzere şirket, kurum ve araştırmacılara güncellenmiş istatistik tabloları içeren dosyaları -sanal iletişim yoluyla- satabilirsiniz. Oluşturacağınız web sitesinde açacağınız ‘Top 10’ benzeri sıralama ve ‘reyting köşeleri’ ziyaretçi sayınızı artıracak, size yoğun reklam alma olanağı yaratacaktır.


Özellikle büyük müşterilerinizden biri haline gelecek medya sektörü ile iletişim ve reklam ajanslarına ‘copyright’ koruması altında satacağınız istatistik dosyaları en büyük gelirinizi oluşturacaktır. Bu benzersiz işte başarılı olmanız iyi bir istatistik yorumcusu haline gelmenize ve yaratıcı görseller oluşturmanıza bağlı. Çünkü her istatistik verisinin ciddi bir yoruma ihtiyacı var.
Kaynak: Para Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder