11 Ocak 2012 Çarşamba

Vademecum sitesi açarak internetten para kazanmak

Vademecum’u modern bir ilaç rehberi olarak tanımlamak mümkün. Beşeri ilaçlar dizgesinin yer aldığı ‘vademecum’ hekim ve eczacıların vazgeçilmezleri arasındadır. Bu kitapların çoğu şimdi internet ortamına taşınmış bulunuyor. Tüm beşeri ilaçlar burada gruplara göre endeksleniyor, jenerik konumlarına oturtuluyor. İlaçların içeriği, formülde yer alan maddelerin izahı, yan tesirler ve pozoloji (kullanım miktarı) gibi çeşitli teknik bilgileri bu kaynaklardan öğrenmek mümkün.
Ancak son zamanlarda giderek yayılan ve teknik kısaltmasıyla ‘OTC’ adı verilen tezgâh üstü ilaçlar ne yazık ki bu ‘vademecum’larda yer almıyor. Ayrıca giderek sayıları çoğalan bitkisel besin takviyeleri hakkında da hiçbir bilgi yok. Kozmetik ürünlerin sınıflaması ve teknik açıklaması da yapılmış değil. Bu üç önemli konuyu bünyesinde bulunduracak alternatif bir vademecum hazırlayıp internette yayınlamak çok yararlı olabilir. Çünkü bu ürünler konusunda halkın doğrudan bilgilendirilmesine ihtiyaç var.

Eğer görsel açıklamalarla desteklenirse bu alternatif vademecum sitesi büyük ilgi görecektir. Özellikle bitkisel takviyelerin reklam verme arzusunu da ateşleyecek olan böyle bir girişimi konularında uzman olanlara tavsiye ediyoruz.
Kaynak : Nur Demirok

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder