11 Ocak 2012 Çarşamba

Online raf takip sistemi ile internetten para kazanmak


Şu sıralar perakende piyasasında en büyük sorunlardan biri market raflarındaki ürünlerin öne çıkma savaşı. Önde olan ve daha fazla yer kazanan ürün haliyle daha çok satıyor. Bu amaçla özel ekipler kuruluyor, ‘merchandising elemanları’ görevlendiriliyor.
Yöntemler oldukça pahalı, maliyetleri çok yüksek. Üstelik bu yolla toplam rafların ancak pek az bölümü gözlenebiliyor. İş sadece market yöneticilerinin ilgisine bırakılmayacak kadar da önemli. Firmaların market raflarını sık sık kontrol etmeleri ve aksayan noktalara öncelik vermeleri gerekiyor. Özellikle stratejik noktalarda bulunan marketlerde raf görüntüsü aynı zamanda reklam demek! Bu işin yolu ise bu kritik noktalara anında ulaşıp eksikleri gidermekle mümkün.
Bu amaçla kurulacak bir görüntüleme sisteminin büyük yararı olabilir. Tıpkı yol durumunu gösteren sistemlerde olduğu gibi her dakika rafları izleyecek bir kamera düzeneği kurulabilir. İnternet aracılığıyla ulaşılabilecek bilgiler ilgili şirketlere önemli bilgileri taşıyacak, böylece gerekli önlemleri almaları için acil çağrı yapılabilecektir.

Bu amaçla kurulacak organizasyona üye olabilecek çok sayıda üreticinin olduğundan emin olabilirsiniz. Yapmanız gereken şey, marketleri ikna ederek çevrimiçi sistemleri kurmak ve elde edilen görüntülerin üreticilere internet üzerinden ulaşmasını sağlamak. Canlı yöntem aynı zamanda raf önünde geçirilen süreyi ve tüketicilerin ürünlere olan ilgi düzeyini de ortaya koyabilecektir.
Kaynak : Para Dergisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder