15 Mayıs 2011 Pazar

para nasıl kazanırım

Eğer ziyaretçi başına daha verimli kazanç sağlamak istiyorsanız.Sitenize gelen ziyaretçilerin bir sayfa veya haberde değil bir çok yazınızda bir dağılım göstermesi gerekir.Ziyaretçilerin değişik sayfalara yayılması ile kazançların doğru orantılı artması daha mantıklı olacaktır.Popüler ve günlük aktüaliteden bir haberinize çok sayıda ziyaretci akını oluyorsa bu tip ziyaretcilerin sayfanızda kalma süresi minimum olacak ve size bir gelir getirme şanslarıda doğal olarak düşecektir.
Bunun bize sağladıkları:
1. Farklı içerikteki sayfalarda daha değişik reklamlar çıkıyor.
2. Yüksek ücret veren reklamların çıkması da olası bir durum.
3. Sayfada uzun süre kalan ziyaretçilerden büyük çoğunluğunun mutlaka reklamlar ilgisini çekecektir.

Diğer önemli bir noktaya gelelim.

Eğer yukarda belirttiğim gibi yığılma olan sayfalarınızda çıkan reklamlar zaten yüksek ücret veren reklamlardan değilse ziyaretçinizin artmasının gelirinize büyük etkisini beklemeyin..
Örneğin ösym ile ilgili haberler çok popüler oluyor. Bu ziyaretçi kitlesi sayfalara girip girip çıkıyor. Sayfada uzun süre bekleyenler çok az. Bu nedenle bir gün patlama yapan ziyaretçileriniz önceki günden bile daha az kazanç getirebiliyor size.
Böyle ziyaretçilere ben “BALON ZİYARETÇİ” diyorum.  (Balon Ziyaretçi diye tabir ettiğim kesim sitenize aşırı yük getirmek ile beraber site içerisinde fazla vakit geçirme eğiliminde olmuyor.
Tüm bunlara ek olarak google adsense gelirinde beklediğiniz oranda bir artış sağlamıyor.

Yapılan bir hata da şu:
Kazancın düşmesi durumunda hemen filtreleme yöntemine başvuruluyor. Hiç ziyaretçi kitlesi incelemesi, içerik incelemesi, ziyaretçi kalitesi incelenmiyor. Büyük ihtimalle bunlarda düşüklük oluyor.
Kazanç düşüklüğü durumunda filtrelemeden önce yapacağınız şey yukarıdaki incelemelerdir. Eğer bunların normal düzeylerde olduğunu düşünüyorsanız filtrelemeye gidin.
En çok ziyaret edilen ve en çok tıklamanın olduğu sayfada eğer içeriğe bağlı düşük ücret veren reklamlar varsa, ne kadar filtre yaparsanız yapın zaten aynı türden reklamlar çıkmaya devam edecektir.Eğer içeriğiniz o konuya odaklı değilse filtreleme yaparak araba reklamları, tatil reklamları çıkmasını bekliyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz.
Yani belirli bir konuya odaklı sayfalardan sitenize ziyaretci çekebilirseniz.Bunun sonucunda elde edeceğiniz gelir ve reklam görüntülenmesi arasında pozitif bir grafiği yakalayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder