15 Mayıs 2011 Pazar

çok para

para kazanmanın yolları arasında en etkili yöntemlerden bir tanesi olan Email Pazarlama yöntemini anlatmak istiyoruz.
Öncelikle şunu belirtmeliyiz ki e-mail marketing, izinsiz spam gönderim ve izinli gönderim olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İsterseniz biraz daha açalım:

İzinsiz Spam Mail Gönderimi

Bu tür eposta gönderimleri çok para kazandırmasına rağmen bizim çok fazla tavsiye etmediğimiz bir yöntemdir. Bu yöntem ile çok kısa zamanda inanamayacağınız kadar çok para kazanabilirsiniz. Ancak, para kazandırma oranı ne kadar yükselirse beraberinde o kadar da risk getirir ve doğru ellerde uygulanmadığı takdirde faydadan çok zararı olabilir.
İşlem şu şekilde gerçekleşir. Öncelikle, kendi müşteri hedef kitleniz ile alakalı bir e-mail veritabanı oluşturmanız gerekiyor ve etkili bir kampanya yapabilmek için yüzbinlerce hatta milyonlarca e-mail adresine sahip olmanız gerekli. Bu veri tabanını kendiniz oluşturabileceğiniz gibi mail reklam firmalarından da tedarik edebilirsiniz. Mail Gönderimi firmaları mail adres veritabanlarını oluştururlarken, ticari rehberler, forumlar, bloglar, dizinler, sosyal medya gibi çok farklı kaynakları kullanırlar. Bu noktada otorite firma olarak gördüğümüz Mail Gönderimi firmasını tavsiye ederiz. Sınıflandırılmış güncel mail adres veritabanlarına ulaşabilmenize ek olarak özel ihtiyaçlarınız doğrultusunda özel mailing grupları da hazırlıyorlar. Hatta bonus olarak email toplama programı da hediye ediyorlar bütün müşterilerine.
Mail Gönderimi Firması Resmi Sitesine Gitmek İçin Tıklayınız.
Mail adreslerini toplamanızdan sonraki aşama gönderim aşaması. Bu noktada 2 tür gönderim yöntemi bulunmakta. Bunlar DNS ve SMTP gönderimler.

DNS ile Toplu Mail Gönderimi

DNS gönderimler, bundan bir kaç yıl önceye kadar özel programlar ile herhangi bir internet bağlantısı bulunan bilgisayardan kolayca yapılabiliyordu. Text dosyasında bulunan email adresleri sıralı bir şekilde kolayca programa yükleniyor ve gönder tuşuna bastığınızda sırayla gönderim başlıyordu. Ancak DNS ile gönderimler o kadar hızlı ve başarılı olmuyor genelde spam kutularına düşüyordu gönderdiğiniz mailler veya hiç gitmiyordu. Yine de yüksek miktarlarda toplu mail gönderimi yapıldığı için az da olsa geri dönüşüm sağlanıyordu. Türk Telekom, kamuoyundaki ciddi spam rahatsızlığını göz önünde bulundurarak DNS gönderimlerin önünü tıkayacak şekilde port değişikliği uygulaması yaptı. Artı ülkemizde bu tür gönderimler yapılamıyor.

SMTP ile Toplu Mail Gönderimi

Bir diğer alternatif mail gönderim yöntemi ise SMTP gönderim. Bu yöntemde bir yer sağlayıcı yani hosting firmasında bir siteniz olması gerekir. Sitenizin e-mail hesabı üzerinden gönderim yaparsınız. Bu yöntemde iletim ve inboxa düşme oranı yüksektir ancak, gönderebileceğiniz mail sayısı oldukça düşüktür. Genelde en fazla günlük 100 mail göndermeye kadar izin verir hosting firması ve eğer bu miktarı aşarsanız anında hesabınız kapatılır. Bu noktada şunu da belirtmekte fayda var, günde 100 mail göndererek para kazanmanız oldukça zordur.
İzinsiz mail gönderiminde esas nokta olabildiğince çok kişiye olabildiğince çok email göndermektir. Başlıkta da belirttiğimiz gibi biz bu işi pek etik bulmuyoruz ancak bizim konumuz para kazanmak olduğu için bunu da anlatmak durumundayız. Zira bu şekilde kısa zamanda çok çok ciddi miktarlarda ürün veya hizmet satışı yaparak para kazanabilirsiniz.

Peki, etik değil diye böyle güzel bir para kazanma yolundan mahrum mu kalacağız?

Tabii ki mahrum kalmayacağız. Mail gönderimi firması, müşterilerine sağladığı toplu mail gönderimlerinde gönderilen mailin altında, bir daha mail almak istemiyorum linki bulunduruyor. Bu sayede email gönderilen kişi linke tıklarsa, bir daha hiç bir zaman aynı içerikli mailleri almıyor ve bu da size ürünleriniz veya hizmetleriniz ile ilgilenmeyen kişileri rahatsız etmemek, ve dolayısıyla marka değerinizin kötü etkilenmesini engellemek gibi müthiş bir avantaj sunuyor.  İzinsiz mail gönderimi hakkında söyleyeceklerimiz şimdilik kadar. Kısa zamanda, on binlerce dolar para kazanabileceğiniz bir yöntem, ama diğer kullanıcıları mümkün mertebe daha az rahatsız etmek şartıyla uygulamakta fayda var.
Mail Gönderimi Firması Resmi Sitesine Gitmek İçin Tıklayınız.

İzinli Mail Gönderimi

İzinli mail gönderimi, spam gönderimlere göre size aynı oranda para kazandırmaz. Ancak e-posta pazarlaması olarak kesinlikle tavsiye edilen ve düzenli uygulanması gereken bir yöntemdir. Bu yöntemde öyle yüksek miktarlarda gönderim değil de daha önce sizinle bir şekilde bağlantıya geçmiş müşterilerinizin veya ziyaretçilerinizin sizinle bağlantılarının kesilmemesi esas alınır.
Her firmanın uygulaması gereken bir pazarlama yöntemidir. Ürün satışı sözleşmelerinde müşterilerin e-posta adreslerini de yazmasına özen gösterilir, sözleşmelerdeki e-posta adresleri sınıflandırılarak listelenir. Aynı şekilde fuarlarda veya benzer etkinliklerinizde standınıza gelen ziyaretçilerden e-posta adresleri elde edilmeye dikkat edilir. Web siteniz varsa, mutlaka ücretsiz bültenimize abone olun gibi kutucuklar olmalıdır. İnternet sitenize gelen ziyaretçilerden e-posta adresleri elde edilmeye dikkat edilir.  Bütün bu tür kanallardan e-mail adresler verileri elde edilerek sınıflandırılır ve listelenir. Daha sonra, ürünleriniz, hizmetleriniz, kampanyalarınız ile ilgili duyurular periyodik olarak bu müşterilerinize gönderilir.
İzinsiz gönderiminin tersine bu işlemlerde bakış açınız para kazanmak değil marka değerinizi yükseltmek olmalıdır. Marka değeriniz yükseldikçe zaten müşterileriniz sizden tekrar alışveriş yapacaklar ve normale göre satışlarınızı arttırıp daha çok para kazanabileceksiniz.
İzinli mail gönderimini anlatıp ta size Aweber firmasından bahsetmezsek olamaz. Aweber firması dünyanın en iyi izinli mail gönderme hizmeti veren firmasıdır. Mail listeleri oluşturmak, bu adreslere düzenli olarak mail göndermek çoğu zaman karışıklıklara sebep olur. Mesela, listenizdeki üyelere her hafta bir mail gönderiyorsunuz. A kişisi, 1 ay önce üye oldu, B kişisi bugün oldu diyelim. Siz A kişisine 4. mailinizi gönderirken, aynı anda B kişisine 1. mailinizi göndermek zorundasınız. Listenizdeki kişi sayısı da arttıkça işler iyice karışır ve çığrından çıkar. Aynı üyeye sürekli aynı maili gönderirsiniz ve bu da size zarar verir.

Aweberin faydalarından bahsedelim:

Öncelikle Aweber’e üye olduğunuzda email pazarlama için hazırlanmış özel araçlara sahip olursunuz. Web sitenize koymak için form oluşturursunuz ki bu Aweber sayesinde çok kolay.
Sitenize gelen ziyaretçiler, formu doldurarak listenize kayıt olurlar. Daha önceden hazırladığınız mailler otomatik olarak üyelerinize sizin belirlediğiniz zamanlarda gönderilirler.
Bu harika fonksiyonlara ek olarak, üye listenize istediğiniz zaman mail gönderebilirsiniz. Gönderdiğiniz bu maillerin gerçek zamanlı okunma ve geri dönüşüm istatistiklerini takip edebilirsiniz. Üyelerinize özel kampanyalar ve anketler düzenleyebilirsiniz. Auto Responder (Otomatik cevaplama) kurabilir, sınırsız mail listesi oluşturabilirsiniz. Awebere üyelik açmanın anlatıldığı videoya bir göz atın:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder