15 Mayıs 2011 Pazar

Facebook

İnternetten para kazanmak istiyor fakat nereden başlayacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız neden dünyanın en popüler sosyal ağ sitesi olan Facebook’u ve etkili reklam platformunu değerlendirmeyesiniz ki?
İster inanın ister inanmayın her gün milyonlarca insan arkadaşlarıyla sohbet etmek ve eğlenceli zaman geçirmek için Facebook’u kullanmakta… Ve diğer binlerce insan da para kazanmanın yolları arasında Facebook’u çoktan tercih etmiş durumda.
Sosyal fenomen’den para kazanmanın sırlarını öğrenmek ister miydiniz? Ekstra birkaç yüz dolar ek gelirinizi olması sizi daha mutlu etmez miydi? O zaman başlayalım, İşte aşama aşama Facebook’tan para kazanma adımları:

Adım #1

Facebook’a üye olurken öncelikli düşünmeniz gereken şey nasıl bir profile sahip olmanız gerektiğidir. Pek çok aceminin yaptığı gibi birkaç güzel kız fotoğrafı koyarak sahte hesap açmayı istemezsiniz. Sadece kendinizi olun. Hobilerinizi, bilginizi ve tecrübelerinizi cömertçe sergileyin. İnternetten para ancak böyle kazanılır.
Spesifik özelliklere sahip bir hedef grubun dikkatini çekmek istediğinizi unutmayın. Bir konuya odaklanmış ve o konu hakkında otorite bir uzman olarak insanların sizin sözlerinize değer vermesi gerektiğini unutmayın. Hedef grubunuzu seçerken bunları göz önünde bulundurun.

Adım #2

Kişisel olarak konuşmaktan hoşlandığınız ve ilgili olduğunuz bir hedef niş belirleyin. Belirlediğiniz hedef nişte bilgi birikiminizi geliştirin. Eğer hali hazırda sahip olduğunuz bir web portföyünüz varsa, bu sizin oldukça avantajınıza olacak, çünkü bu sayede daha başlarken bile pek çok internet kullanıcısı sizin bilgileriniz ve tecrübelerinizden ve bu özelliklerinizin onlara nasıl yardımcı olacağından haberleri olacak.

Adım #3

Bu adım da seçtiğiniz niş ve oluşturduğunuz ağ üzerinden para kazanmak için bir yöntem bulacaksınız. Yani, ilk 2 adımda Facebook üzerinde adeta bir mağaza oluşturduk ve şimdi de vitrine koymamız gereken birkaç ürüne ihtiyacımız var. Örnek vermek gerekirse seçtiğiniz niş ile alakalı Gittigidiyor veya Ebay üzerinde satılan 2. el kitapları kendi sayfanızda pazarlayıp para kazanabilirsiniz. Bu noktada kendinizi kitaplar veya ürünler ile sınırlamanızı istemiyorum. Eğer bir pazara sahip olduysanız oradan her şekilde para kazanabilirsiniz. Mesela bir diş hekimi olduğunuzu var sayalım. Eğer Facebook üzerinde bilgi ve tecrübeleriniz ile isim yapmış bir diş hekimi veya bir kalp cerrahı olursanız size muayene olmaya gelecek hastalarınızın sayısını kestirmek güç olmasa gerek. Veya görüşlerine önem verilen bir avukatsanız, sosyal ağ sayesinde internetten çok daha fazla para kazanma şansınız olacak.
Eğer, reklam için ayırabilecek bir bütçeniz varsa, Facebook’ta reklam vermeyi deneyebilirsiniz. Facebook güzel bir reklam verme ara yüzüne sahip. İstediğiniz hedef kitleyi seçip sadece kendi niş hedef kitlenize yönelik reklam verebiliyorsunuz. Örnek olarak: 18-29 yaş arası İstanbul’da yaşayan, üniversite mezunu, evli bayanlar gibi.

Facebook’un Avantajları

Sosyal medyanın gücü her gün inanılmaz bir şekilde biraz daha büyüyor. Bugün Türkcell’den Avea’ya, Pegasus’dan, İş Bankası’na aklınıza gelebilecek bütün büyük markalar Facebook’un önemini çok iyi biliyorlar ve bu alanda internet kullanıcılarına sayısız kampanyalar düzenleyerek satışlarını kat be kat arttırıyorlar. Büyük işletmelere ek olarak günümüzde hemen her KOBİ’nin kurumsal sayfalarına rastlayabiliyorsunuz. Bu pastada herkes için yer var ve dev bir şirket olsun ister bir ev hanımı, Facebook, para kazanmanın yolları arasında geçerli bir konuma sahip olan bir medya.
Facebook’un en iyi avantajları, sayfa veya grup oluşturmak gibi uygulamalarının olması ve bu uygulamalardan para kazanmanız ile ilgili hiçbir yasak veya sınırlamanın olmaması.
İngilizce bilen ziyaretçilerimizin aşağıdaki videoya bir göz atmasını tavsiye ederiz.

Kendinizi Markalaştırın!

Ne yapmak istediğinizi ve ne elde etmek istediğinizi somutlaştırın. Eğer bir web siteniz varsa Facebook sayfanız ile entegrasyonunu yapın ve linklemeler ile bir bağ oluşturun.
Eğer bir web siteniz yoksa nişiniz ile alakalı çeşitli satış ortaklığı yani affiliate marketing programlarına üye olup kendi satış ortaklığı linklerinizi paylaşabilirsiniz.
Oluşturduğunuz sayfalarda, gruplarda veya kendi profilinizde, konunuz ile alakalı videolar, makaleler ve haberler paylaşın. Kendi alanınızda arkadaş sayınızı arttırın ve nişinizde otorite bir uzman konumunuzu sağlamlaştırın.
Keşfetmek, temel amacınız olmalı. Oluşturduğunuz network’e ne kadar çok arkadaş eklerseniz o kadar çok para kazanırsınız. Ancak sakın, mevcut arkadaşlarınızı para kazanmak uğruna sıkıştırmayın. Normal hayatınızdaki iletişim kurallarının sosyal medyada da geçerli olduğunu unutmayın. Kendi network’ünüzü kurduğunuzda zaten para kendiliğinden gelecek. Her zaman gerçekçi ve doğal görünmeye çalışın. Yapay hareketler, günümüzde tüm zamanlara göre daha çabuk fark ediliyor.

Facebook ile Para Kazanmanın Yolları Sonsöz

Facebook ile para kazanmak için en temel prensip seçtiğimiz niş pazar doğrultusunda bir topluluk oluşturmak. Yazımızda da defalarca vurguladığımız gibi ne kadar çok kişiye ulaşırsak o kadar çok para kazanabiliriz.  Ancak, kendinize ait bir topluluk oluşturmak çoğu zaman can sıkıcı bir iş haline gelebilir ve uzun zaman alabilir. Bu noktada size bir teklifte bulunmak istiyoruz. Aylarca hatta yıllarca sürecek işlemi çok kısa bir sürede sizin için yapalım:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder