9 Ocak 2012 Pazartesi

Web Sitesi Satış Ortaklığı İle İnternetten Para Kazanmak


Sitede daha önce de ortaklıklar kurmaktan bahsetmiştik. Bu işi bir adım daha ileri götürerek ortaklı web sitesi kurabilirsiniz. Eğer bir ürün satmak istemiyorsanız ya da fabrikadan halka ürün satarak veya kendi ürünlerinizi satarak müşterilerle ilgilenmek istemiyorsanız bir web sitesine ortak olmayı düşünebilirsiniz.
Bir web sitesi ortağı olarak insanlara ortağı olduğunuz siteyi öneriyorsunuz ve önerdiğiniz insanlar her alışveriş yaptığında siz de bir komisyon alıyorsunuz. Özel ilgi alanlarınızdaki sitelere ortak olabileceğiniz gibi Target, Wal-Mart ya da Amazon gibi büyük mağazaların da satış ortağı olabilirsiniz.
Bir web sitesinin satış ortağı olmak için izlenecek adımlar:
1.Kendiniz için bir web sitesi tasarlayın ve ödeme yöntemleriyle birlikte bir sanal mağaza kurun. İsterseniz Amazon ve eBay sitelerine de satıcı olarak üye olabilirsiniz. Buna alternatif olarak sadece ürün yorumları yapıp insanları doğrudan bahsettiğiniz ürünün sitesine de yönlendirebilirsiniz.
2.Bazı ortaklık sitelerine üye olun. Bunların popüler olanlarından bazıları Clickbank ve  Commission Junction siteleridir. Bu sitelerin ikisi de rehber olabilecek sitelerdir ve ortaklık programlarıyla birlikte yüzlerce tüccar hakkında da size bilgi verebilirler.
3.Müşteri kitlenizi oluşturmaya başlayın. Web siteleri veya forumlarda, sosyal ağlarda, arkadaşlarınızın arasında veya diğer trafik metotlarıyla kendinizi tanıtın.
4.Kazandığınız karın tadını çıkarın.

Web sitesi satış ortaklığı yaparak ne kadar para kazanabilirim?
Bazı ortaklık programları yönlendirme başına 0,20 $ ile 100 $ arasında bir ücret öderken bazıları satış üzerinden yüzde verir ve bazıları da satış başına sabit bir ücret verir. Her ortaklık programında farklılık gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder