14 Ocak 2012 Cumartesi

Üyelik sistemi ile internetten para kazanmak


Eğer siteniz için yeterince trafik oluşturmayı başarabildiyseniz sitenizi üyelik sitesine dönüştürmeyi düşünebilirsiniz. Bir üyelik sitesi, insanların site içeriğini görebilmek için para ödedikleri bir sitedir. Bu sadece güçlü bir takipçi kitleniz varsa işe yarar çünkü internet ortamında ücretsiz içerik sunan milyonlarca site vardır. Ama yine de düşünmeye değer bir fikirdir.
Üyelik sitesiyle para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Kendinize bir alan seçin ve web sitenizi kurun.
2.Seçtiğiniz alanda ilginç içerikler yazmaya devam edin.
3.Sizin alanınız hakkındaki forumlara katılın.
4.Sadece kaliteli içerikler yayınlayarak güvenilirliğinizi gösterin.
5.Mümkün olduğu sürece günlük içerikler ekleyin.
6.Belirli bir süre sonra siteniz için bir düzenli takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.
7.Bunu yaptıktan sonra sitenizi bir üyelik sitesine dönüştürebilir ve para kazanmaya başlayabilirsiniz.

Bu işi yaparak ne kadar para kazanabilirim?Rakamlar konusunda karar size kalmıştır. Ancak aylık 5 $ ya da 10 $ gibi ücretler de çok iyi paralar kazandırabilir.

13 Ocak 2012 Cuma

Web Sitesi İncelemesi Yaparak İnternetten Para Kazanmak

Eğer yüksek trafik oranına sahip bir web siteniz varsa bir ücret karşılığında sitenizde başka sitelerin incelemesini yapabilirsiniz. Birçok insan sizin sitetrafiğinizi kendi lehlerine kullanmaktan ve onların sitesini görünür kılmanız için size para ödemekten memnun olacaklardır. Eğer bu işi yaparsanız dürüst ve derinlemesine bir inceleme yaparak hem iyi yanlarını hem de kötü yanlarını ortaya koyacağınızdan emin olun. Bu aynı zamanda ücretsiz ürünler almanın da başka bir yoludur.
Web sitesi incelemesi yaparak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Web sitenizde bir reklam yayınlayın ve site incelemesi için yeni müşterileraradığınızı belirtin. Eğer web siteniz popüler bir siteyse sadece bu yeterli olacaktır.
2.Google’da bir arama yapın ve alanınıza uygun web siteleriyle iletişimegeçin. Arama motorlarında üst sıralarda olmayan siteler sitelerine trafik
 kazandırmayı isteyecek ve zaten üst sıralarda olanlar da daha yukarı çıkmak isteyeceklerdir.

Ne kadar para kazanabilirim?Bu ne kadar site trafiğinizi olduğuna ve alanınızın ne olduğuna göre değişir. Uygulayacağınız ücret inceleme başına 50 $ ile 500 $ arasında değişebilir.

Danışmanlık Hizmetleri Sunarak İnternetten Para Kazanmak

Web sitesi inceleme hizmetlerine ek olarak, web sitesi ve blog inceleme işinde uzmanlaştıktan ve deneyimkazandıktan sonra sitelere uzman raporlar sunarak yaptığınız işi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz. Müşterilerinizin sitelerini inceleyebilir ve daha sonra neresinin düzeltilmesi gerektiğini, diğer web siteleri için uygulanmış en iyi çözümlerin ne olduğunu ve sitenin nasıl geliştirilmesi gerektiğini onlara bildirebilirsiniz.
Danışmanlık hizmetleri yaparak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Web sitenizde bir reklam yayınlayın ve site incelemesi için yeni müşterileraradığınızı belirtin. Eğer web siteniz popüler bir siteyse sadece bu yeterli olacaktır.
2.Eski müşterilerinizle iletişime geçin ve herkesin göreceği şekilde sitede yayınlanmadan kişiye özel site incelemesi de yapabileceğinizi söyleyin.
3.Google’da bir arama yapın ve alanınıza uygun web siteleriyle iletişimegeçin. Arama motorlarında üst sıralarda olmayan siteler sitelerine trafik
 kazandırmayı isteyecek ve zaten üst sıralarda olanlar da daha yukarı çıkmak isteyeceklerdir. Ne kadar çok teklif yollarsanız sonuçlar da o kadar iyi olur. Eğer e-posta göndermeye karar verdiyseniz sitenizin trafiği hakkında da bilgi vermeyi unutmayın.

Ne kadar para kazanabilirim?İnceleme başına 100 $ ve yukarısında ücretlendirme yapabilirsiniz.

Online makyaj sitesi ile internetten para kazanmak

online makyaj



Renkli kozmetiğin ya da sıradan bir gözlüğün insan yüzünü nasıl değiştirdiği malum. Eğer yüz şeklinize uygun olmayan bir makyaj yaparsanız, kişiliğinizle ilgili her an tereddüt yaşayabilir, hatta dedikodulara maruz kalabilirsiniz! Sıradan bir gözlüğün bile makyajınızla ve yüz hatlarınızla uyumlu hale getirilmesi bu açıdan çok önemli.
Peki size önden ve profilden çekilmiş bir fotoğraf gönderen kişiye en uygun makyajın nasıl yapılacağını tarif etmeniz mümkün mü? Elbette mümkün! Eğer iyi bir makyaj uzmanıyla işbirliği yapmış ya da kendiniz bu konudauzman düzeyine ulaşmışsanız mesele yok. Önemli olan tıpkı pasaport fotoğrafı gibi belli ölçülerde ve özel ışıkta çekilmiş bir görüntünün önünüze gelmiş olması.

Ufak bir ücret karşılığı gündüz ve gece makyajı için müşterilerinize ilginç önerileriniz olabilir, kişinin görüntüleri üzerinden yapacağınız tavsiyeler büyük değer taşıyabilir. Hatta web sitenizde yer alan çeşitli kozmetik ürünlerinden hangisinin kullanılması gerektiğini söylemeniz de mümkün. Yeter ki ilgili ürün sitenize devamlı reklam veren bir marka olsun.
Amerika’da yapılan araştırmalar insanların en duyarlı olduğu konulardan birinin de yüz şekline göre gözlük seçimi olduğunu ortaya koyuyor. Çeşitli çerçeve kombinasyonlarını yüze uygulayarak en iyi sonucu müşterilerinizeönermeniz mümkün. Bu konuda çok gelişmiş gözlük aplikasyon programları var.

Sitenizde cilt bakımı ve makyaj sırlarıyla ilgili çok önemli (ama farklı) bilgileri de unutmamanız gerekiyor. Tabii her zaman olduğu gibi bazı yardımcı programların devamlı elinizin altında olmasında da yarar var. Sanal dünyada düzeyli ve getirisi bol bir güzellik projesi bu!

Bu konuda Taaz.com sitesini inceleyebilirsiniz. Kaynak : ParaDergisi


Toptan ve perakende fiyatlar sitesi kurarak internetten para kazanmak


Hem tüketiciye hem de perakende mamuller üreten şirketlere hizmet veren bir site! Düşünün, her gün değişen piyasa -enflasyon dönemlerindeki gibi olmasa da- toptan ve perakende fiyatları etkiliyor. Nihai fiyatların borsa misali inip çıkmasında keskin rekabetin de payı var. Kimi market piyasa jargonunda ‘olta’ tabir edilen fiyatlarla zararına satış yapıyor, piyasa dengelerini etkiliyor. Süpermarket kataloglarına yansımayan fiyatlar ise bir başka sorun!
Sanal dünyada kuracağınız bir site, abonelerine her sabah ‘referans noktası’ fiyatları ilan edebilir, fiyatları kontrol ederek karşılaştırma olanağı sağlayabilir. Fiyatların güncel tespit edilip yayınlanmasında yasal hiçbir sakınca yok. Burada ‘referans noktalarını’ ikna etmek ve verilecek hizmetin tüketici bilincini artıracağına inanmak çok önemli. Gerisi görsel unsurlarla belirlenmiş bir site tasarımına ve güncel fiyatların ilanına kalıyor. Kuracağınız sitede ‘Top 10 yüksek’ ve ‘Top 10 düşük’ pencereleri ise ilgiçekecek köşelerinizden biri olacaktır.

İşin içine Anadolu’yu da katarsanız ziyaretçi sayısında artış olacağı kesin! Önemli olan güncel fiyatları referans noktalarından on-line alabileceksistemi kurabilmek ya da ekip çalışmasıyla taze bilgilere ulaşabilmekte. Kısacası çeşitli reklamlarla desteklenmiş interaktif karakterli ilgi çekici bir kaynak sitesi bu. Üstelik tüketici tarafından en çok ziyaret edilen sitelerden biri olacağına da şüphe yok. Kaynak: Para Dergisi

Trend raporları sunarak internetten para kazanmak

İnternette artık çok fazla bilgi var bunların arasından trend olanları ayırmak ve şirketlerin kullanacağı biçimde tekrar sunumlar yapmak ve raporlar oluşturmak akıllıca bir fikir. Sektörlere göre trend  raporları oluşturmak ve bunları yorumlamak için ekip kurmanız gerekir. Ekibinizle internet üzerinden yapılan fikirlere  ilave olarak güncel pazardaki trendleride takip edebilirsiniz.
Trend raporları şirketleri yakından ilgilendirecektir. Sektörlerindeki veözellikle rakiplerindeki yenilikleri takip etmek işletmelerinin geleceği açısından önemlidir. Örneğin ayakkabı sektöründeki gelişmeleri, kampanyaları, trendleri bir araya topladığınızda ve farklı ülkelerdekiayakkabı sektörlerinide işin içine soktuğunuzda elinizde gerçekten başarılıbir rapor bulundurmuş olabilirsiniz.
Trend raporlarını pahalı fiyatlara satabilirsiniz ve bu konuda seminerlerde verebilirsiniz. Üyelik sistemi ile de bu hizmetleri web sitenizden yayınlayabilir ve daha çok hedef kitleye ulaşabilirsiniz. Bu işi sektörlereayırarak yapacağınız zaman sektörlerin ortak noktalarında da uygulayabilirsiniz. Pazarlama ve satış üzerine oluşan Trend raporları da ilgi çekecektir.

11 Ocak 2012 Çarşamba

SWOT danışma merkezi ile internetten para kazanmak

1962 yılında Harvard Üniversitesi öğretim üyelerinden Edmund P. Learned ve Roland Christiansen’in kurallarını belirleyerek başlattığı yeni bir analiz yöntemi 1980’lerden sonra hızla yayılmaya başladı. 1990’lardan itibaren Türk şirketleri arasında da popüler olan uygulama, bugün itibar edilen gelecek analizi tekniklerinden biri.
SWOT (güçlü ve zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler) analizinin basit mantığını ekonomi eğitimi alan herkes bilir. Kısaca, herhangi bir işle ilgili konjoktürel anlamda güçlü ve güçsüz yanları ortaya çıkarıp, yakın ve orta vadeli gelecekte oluşacak senaryoyu saptamak olarak tanımlamak mümkün.
Genelde şirketlerin yıllık stratejik planlamaları yapılırken devreye giren bu tekniği şirketlerin içindeki uzmanlar hazırlar ve yönetime sunarlar. Ancak son krizle birlikte SWOT analizlerinin şimdi birbirinden bağımsız iki merkezde yapılması önem kazanmış durumda: Şirket içi değerlendirme ve piyasa gözlemine dayalı bağımsız değerlendirme.
Böylece ‘korelasyon’ yöntemiyle ortaya çıkan sonuçların doğrulanma şansı artıyor, KOBİ’lerden büyük şirketlere kadar bu yeni metot yayılıyor. Bu yöntemde biri bağımlı diğeri bağımsız iki gözlemci unsurun yaptığı SWOT analizi daha çok tercih ediliyor. Bir başka deyişle, bağımsız bir gözlemcinin kendi olanaklarıyla sağladığı veri ve analiz sonuçları ile bünye içinde yapılan çalışmalar bir bakıma test ediliyor.
İşte dijital ortamda kuracağınız bir sistemle bu hizmeti üslenecek bir uzman grubunu çalıştırabilir, hazırladığınız özel SWOT raporlarını şirketlere özel dosyalar halinde satabilirsiniz. İnternette kuracağınız sanal şirketin müşterilerinin büyük bölümü SWOT tekniğini daha tutarlı yapmak isteyen ve bunu bağımsız bir gözlemciye ısmarlamak arzusunda olan KOBİ’ler olacaktır. Ayrıca ‘sektör analizleri’, ‘bencmarking raporları’ gibi teknik bilgileri güncelleyerek abonelerinize satma şansınız da var. Bu konuda yabancı şirketlerle işbirliği yaparak güncel trendleri ve sektör raporlarını hazırlayıp yüksek fiyatla satışa çıkarmanız mümkün. Tüm mesele iyi bir iletişim ortamında konuyu bilen uzman bir ekiple çalışmak.

Blog ve reklam yönetimi ile internetten para kazanmak


Sosyal medyanın giderek artan önemi, Facebook, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin büyük ilgi görmesi, günümüz reklamcılığının bilinen altyapısını değiştiriyor. Artık çoğu firma ‘testimonial’ ve ‘şayia’ tekniklerini kullanarak ürünlerini internet üzerinden tanıtmaya başladı.
Yöntemin en etkili yolu ürüne, firmaya ya da sektöre özgü blog siteleri kurgulayıp yönetmek. Dijital dünyada blog sitelerinin onlarca çeşidi var. Her biri ‘dedikodu’ yaratıyor, altından reklam amaçlı yatırımlar çıkıyor! Bizdeki şirketlerin çoğu henüz bu tekniği tam kavrayabilmiş değil. Oysa örneğin, markayı ya da şirketin kurgusunu öne çıkarmadan yapılacak ‘blog atışmaları’ en keskin reklamlardan çok daha etkili.
İşte markaya, şirkete ya da sektöre yönelen özel blog sayfaları oluşturmak için ‘kurgulama’ ağırlıklı sanal atölye açmanız bu noktada mümkün hale geliyor. Kendinizi ve ekibinizin yeteneklerini iyi tanıtmanız halinde işvereni öne çıkarmadan ‘blog muhabbetleri’ni başlatabilir, bunu profesyonel bir ekiple devam ettirebilirsiniz. Anlaşma yapacağınız kurumların vereceği ‘brief’ler ve ‘stratejiler’ doğrultusunda hedefe yürümek sizin ve ekibinizin becerisine kalmış. Şu anda bu ihtiyacı duyan onlarca şirket ve kurumun olduğunu hemen belirtelim. Bu ilginç propaganda mesleğinin en yeni tanımı ise ‘profesyonel blog sürücülüğü.
Kaynak: Para Dergisi

İstatistik derleme ile internetten para kazanmak


Günümüzde istatistikler sadece internet yayınlarından derlenmiyor. Başta meslek odaları ve araştırma kurumları olmak üzere onlarca kaynak var. Ayrıca devletin istatistik kurumu TÜİK’in açıkladığı veriler çoğunlukla rakam ve cetvellerden ibaret.
Oysa bu verileri sınıflandırıp görsel hale getirmek profesyonel tasarımcılığı gerektiriyor. Microsoft gibi sistem dizaynları içine bulunan programların ötesinde daha albenili ve şık tasarımlara ihtiyaç var. İşte tüm teknik imkânları kullanarak başta KOBİ’ler olmak üzere şirket, kurum ve araştırmacılara güncellenmiş istatistik tabloları içeren dosyaları -sanal iletişim yoluyla- satabilirsiniz. Oluşturacağınız web sitesinde açacağınız ‘Top 10’ benzeri sıralama ve ‘reyting köşeleri’ ziyaretçi sayınızı artıracak, size yoğun reklam alma olanağı yaratacaktır.


Özellikle büyük müşterilerinizden biri haline gelecek medya sektörü ile iletişim ve reklam ajanslarına ‘copyright’ koruması altında satacağınız istatistik dosyaları en büyük gelirinizi oluşturacaktır. Bu benzersiz işte başarılı olmanız iyi bir istatistik yorumcusu haline gelmenize ve yaratıcı görseller oluşturmanıza bağlı. Çünkü her istatistik verisinin ciddi bir yoruma ihtiyacı var.
Kaynak: Para Dergisi

Online raf takip sistemi ile internetten para kazanmak


Şu sıralar perakende piyasasında en büyük sorunlardan biri market raflarındaki ürünlerin öne çıkma savaşı. Önde olan ve daha fazla yer kazanan ürün haliyle daha çok satıyor. Bu amaçla özel ekipler kuruluyor, ‘merchandising elemanları’ görevlendiriliyor.
Yöntemler oldukça pahalı, maliyetleri çok yüksek. Üstelik bu yolla toplam rafların ancak pek az bölümü gözlenebiliyor. İş sadece market yöneticilerinin ilgisine bırakılmayacak kadar da önemli. Firmaların market raflarını sık sık kontrol etmeleri ve aksayan noktalara öncelik vermeleri gerekiyor. Özellikle stratejik noktalarda bulunan marketlerde raf görüntüsü aynı zamanda reklam demek! Bu işin yolu ise bu kritik noktalara anında ulaşıp eksikleri gidermekle mümkün.
Bu amaçla kurulacak bir görüntüleme sisteminin büyük yararı olabilir. Tıpkı yol durumunu gösteren sistemlerde olduğu gibi her dakika rafları izleyecek bir kamera düzeneği kurulabilir. İnternet aracılığıyla ulaşılabilecek bilgiler ilgili şirketlere önemli bilgileri taşıyacak, böylece gerekli önlemleri almaları için acil çağrı yapılabilecektir.

Bu amaçla kurulacak organizasyona üye olabilecek çok sayıda üreticinin olduğundan emin olabilirsiniz. Yapmanız gereken şey, marketleri ikna ederek çevrimiçi sistemleri kurmak ve elde edilen görüntülerin üreticilere internet üzerinden ulaşmasını sağlamak. Canlı yöntem aynı zamanda raf önünde geçirilen süreyi ve tüketicilerin ürünlere olan ilgi düzeyini de ortaya koyabilecektir.
Kaynak : Para Dergisi

Takı tasarım ile internetten para kazanmak


Daha çok kadın girişimcilerin yapacağı ilginç bir iş bu. Web tabanlı kurulacak sitede boncuk ve takı malzemesi satmanız, hem de seçimlik şablonlarla sanal ortamda boncuk dizdirerek sürekli sipariş almanız mümkün.
Takı tasarım ile online para kazanmak
Sistem şöyle işliyor:
 Ekranda hazine sandığına benzeyen kutular var. İçlerinde orijinal büyüklükleriyle boncuklar, taşlar, malzeme ve gereçler. Ayrı bir bölümde takı şablonları bulunuyor. Burada çeşitli boylarda bilezik, kolye, küpe gibi mastar haline getirilmiş gölge görüntüler var. Dileyen ziyaretçi bu şablonların üzerine kendi zevkine göre değersiz, yarı değerli, değerli taşları ya da boncukları diziyor. Aralarda boşluk bırakmak ya da tek objeyle bir takı tasarımı yapmak da mümkün. Aynı yöntem tespih meraklıları için de değişik alternatifler sunuyor. Bu zevkli operasyondan sonra ‘tamam’ butonuna bastığınızda hazırladığınız tasarımın nihai orijinal görüntüsü ve fiyatı ekrana geliyor. Son derece zevkli ve eğlenceli bir iş.
Bu konuya yatırım yapacak girişimcilerin güvenli bir ödeme sistemi sunması ve boncuk, taş gibi görüntüleri orijinal haliyle betimlemesi şart. Tabii bir de montaj için gerçek bir atölyeye ve takı montaj ekibine ihtiyaç var. Bu amaçla boncuk atölyesini gerçek bir kafeye dönüştürerek kazancınızı daha da arttırmanız mümkün. Amerika’da bu moda çok yayılmaya başladı. Küçük işletmeler peş peşe açılıyor. Sıra dışı bu yeni modanın isminin ‘bead cafe’ (boncuk kafe) olduğunu hatırlatalım.
Kaynak: Nur Demirok

Vademecum sitesi açarak internetten para kazanmak

Vademecum’u modern bir ilaç rehberi olarak tanımlamak mümkün. Beşeri ilaçlar dizgesinin yer aldığı ‘vademecum’ hekim ve eczacıların vazgeçilmezleri arasındadır. Bu kitapların çoğu şimdi internet ortamına taşınmış bulunuyor. Tüm beşeri ilaçlar burada gruplara göre endeksleniyor, jenerik konumlarına oturtuluyor. İlaçların içeriği, formülde yer alan maddelerin izahı, yan tesirler ve pozoloji (kullanım miktarı) gibi çeşitli teknik bilgileri bu kaynaklardan öğrenmek mümkün.
Ancak son zamanlarda giderek yayılan ve teknik kısaltmasıyla ‘OTC’ adı verilen tezgâh üstü ilaçlar ne yazık ki bu ‘vademecum’larda yer almıyor. Ayrıca giderek sayıları çoğalan bitkisel besin takviyeleri hakkında da hiçbir bilgi yok. Kozmetik ürünlerin sınıflaması ve teknik açıklaması da yapılmış değil. Bu üç önemli konuyu bünyesinde bulunduracak alternatif bir vademecum hazırlayıp internette yayınlamak çok yararlı olabilir. Çünkü bu ürünler konusunda halkın doğrudan bilgilendirilmesine ihtiyaç var.

Eğer görsel açıklamalarla desteklenirse bu alternatif vademecum sitesi büyük ilgi görecektir. Özellikle bitkisel takviyelerin reklam verme arzusunu da ateşleyecek olan böyle bir girişimi konularında uzman olanlara tavsiye ediyoruz.
Kaynak : Nur Demirok

Mobil uygulamalar ile internetten para kazanmak


Bu günlerde iPhone ve Android sitemleri için mobil uygulamalar oldukça popülerdir. Benim fikrime göre de bunun ana sebebi güzel mobil web sitelerinin yetersizliğidir. Kullanışlı ve sevilen bir uygulama güzel bir para kaynağı olabilir. Eğer bir mobil uygulama fikriniz varsa, ancak nasıl geliştireceğinizi bilmiyorsanız yapabileceğiniz birkaç şey vardır.
Son zamanlarda 14 yaşındaki bir çocuk Apple’ın Uygulama Mağazası için en popüler uygulamalardan birini yazdı. Bu uygulama için herhangi bir ücret uygulamadı. Ancak sadece 99 sent gibi bir ücret uygulamış olsaydı bile şimdi milyonları olabilirdi. Peki bu iPhone uygulamasını yazmayı nereden öğrendi? Tek yaptığı kütüphaneye gidip birkaç kitap okumaktı.
Eğer nasıl uygulama oluşturacağınızı öğrenmek istemiyorsanız ama yeni bir uygulama fikriniz varsa bu programı oluşturmaları için program geliştiricilerini işe alabilirsiniz. Bu rehberde bahsettiğimiz 3 sitede program geliştiricilerini bulabilirsiniz: www.elance.comwww.guru.com,www.odesk.com .
Uygulama yazma işi bu aralar trend olmuş durumda. Bu kişiler çok az ya da sıfır teknik bilgiyle program yazabilmektedir.

Mobile Apps
Uygulamalarınızı Apple Uygulama Mağazasında ya da Android Market’te satmak için bir ücret ödemeniz gerekebilir. Android için şu an bu fiyat 25 $ ve Apple içinse 99 $’dır. Ancak bu ücreti ödemeye fazlasıyla değer. Çünkü onlar sizin yerinize uygulamanızın pazarlamasını yapacak ve insanların bunu indirmesini sağlayacaktır.
Mobil uygulamalar yazarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Program geliştiricilerini işe alın ya da kendi uygulamanızı nasıl geliştireceğinizi öğrenin.
2.Uygulamanızı bütün yönleriyle test edin.
3.Program geliştiricisi olarak Google ya da Anroid’e başvurun.
Ne kadar para kazanabilirim?
Uygulamaların fiyatları farklılık gösterebilir ama düşük fiyatlarla başlayın. Bir uygulama için ortalama fiyat 1 $ ile 2 $ arasındadır. Eğer yazılımınız popüler olursa bu rakam yeterlidir, size binlerce dolar kazandırabilir. 

9 Ocak 2012 Pazartesi

Otomasyon Servisleri Oluşturarak İnternetten Para Kazanmak


Birçok insan artık işleri kendilerinin yerine yapacak otomasyon servisleri veya yazılımlarla ilgilenmektedir. Yapılacak işleri otomatik olarak yapan birçok araç vardır. Bunlara örnek olarak da makaleleri yeniden yazan ve makaledeki imla ve gramer hatalarını kontrol eden, makale tasarlayan ve PDF dosyalarını Word dosyasına dönüştüren yazılımları gösterebiliriz.
Otomatik sosyal medya etkinlikleri ile kullanılabilecek birçok araç vardır. Birçok işletme de sosyal medyanın gücünün farkındadır ancak burada işlerini halledecek kadar çok vakitleri yoktur. Çoğu zaman sizde otomasyonhizmetleri önerebilir ve bu yazılımları kullanabilirsiniz. Tabi ki müşteriler kendileri de bu programları kullanabilirler ancak genellikle kullanmazlar. Çünkü:

1-Otomasyon araçlarından haberleri yoktur. Ya da,
2-Bu araçları para ödeyerek almak istemezler.
Örneğin, web sitesi güvenlik denetimi hizmetleri sunan bir şirketiniz olsun. Birçok müşteri ile her gün kullanabileceğiniz bit site tarama yazılımına yatırım yapmak mantıklı olacaktır. Böylece her müşterinin sitesini tarayıp onlara bir rapor gönderebilirsiniz. Tek bir şirket için düşündüğümüzde ise aynı yazılıma para verip bu yazılımı sadece birkaç ayda bir kullanmak mantıklı olmayacaktır. Bunun yerine yazılım ücretine oranla çok daha düşük bir ücret vererek bu işi size yaptırmak onların da işine gelecektir.
Otomasyon hizmetleriyle para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.Serbest iş bulma sitelerindeki yönetim işlerine bakın. Böylece ne türhizmetlerin istendiği hakkında bilgi sahibi olursunuz. Örneğin, birilerinin herhangi bir siteden verileri alıp Excel’e aktarma isteğini görebilirsiniz.
2.Eğer herhangi bir hizmet için talep fazlaysa bulduğunuz çözümü piyasaya sürebilirsiniz.
3.Diğer bir seçenek de işler alıp bu işleri manuel olarak yapıyormuş gibi piyasa fiyatı verip sonra bu işleri kendi yazılımınızla yapmak olabilir.

Bu hizmetleri sunarak ne kadar para kazanabilirim?
1.Otomasyon servisleri için sunduğunuz çözüme göre değişiklik gösterebilir. Çözüm başına 5 $ ile yüzlerce dolar arasında para kazanabilirsiniz.
2.Eğer istenen hizmeti kendiniz yapıyorsanız topladığınız girdi sayısı üzerinden ücretlendirme yapabilirsiniz. Örneğin, bir sitede verilen isimleri ve telefon numaralarını topluyorsanız, her girdi başına 0.01 $ gibi bir ücret uygulayabilirsiniz. (Tabi ki bunu yapan yazılımlarda var!)

Değerli Web Sitelerini Alıp Satarak İnternetten Para Kazanmak


Küçük ama değerli web sitelerini belirleyip onları satın alarak çok fazla para kazanabilirsiniz. Eğer sitelerde birkaç küçük ayar yapıp biraz da üzerinde vakit harcarsanız siteyi ilk başladığınızdan çok daha kazançlıbir hale de getirebilirsiniz. Bu iş sadece karlı bir iş olmaz. Aynı zamanda yeni şeyler öğrenerek bu işi eğlenceli bir hale de getirebilirsiniz.
Web sitesi alıp satarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.www.WebsiteBroker.com ya da Flippa gibi sitelerden web sitesi satın alabilir veya satabilirsiniz.
2.İsterseniz internette gezinip web siteleri arayabilir ve site sahipleriyle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.
3.Site sahipleriyle rekabet etmeme antlaşması yaparak kendinizi güvene alın ve evrak işlerini düzenli bir şekilde elinizde tutun.
4.Maksimum kar için sitede bazı düzenlemeler yapın.
5.Satışların kaydını tutun.
6.Siteyi daha yüksek bir fiyata satın.
Bu işi yaparak ne kadar para kazanabilirim?
Sitenin ne kadar değerli olduğuna ve sizin kar payınıza göre değişiklik gösterebilir. Yaptığınız düzenlemelere ve siteye göre 50 $ ile binlerce dolar arasında bir para kazanabilirsiniz.

Yazılım İyileştirip, İçinde Olmayan Özellikler Ekleyerek İnternetten Para Kazanmak


Var olan yazılımlar ve web servisleri oldukça iyi olabilir ancak yine de bazı iyileştirmelere ihtiyaç duyabilirler. Bu iyileştirmeleri siz yaparak ister şirketin kendisine, isterseniz de o programın kullanıcılarına satabilirsiniz. Özellikle online servisler olmak üzere birçok sistem açık kaynaklıdır. Bu da programların genişletilebilir ve iyileştirilebilir olarak tasarlandıklarını gösterir. Birçok geliştirici açık kaynaklı programları sürekli olarak genişletmekte ve iyileştirmektedir. Buradan daha fazla bilgiyi edinebilirsiniz.
Bu işi yaparak para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.Kendi web sitenizi tasarlayıp sunduğunuz hizmetlerin tanıtımını yaparak başlayabilirsiniz. Web siteleri veya forumlarda, sosyal ağlarda, arkadaşlarınızın arasında veya diğer trafik metotlarıyla tanıtımınızı yapabilirsiniz.
2.Benzer hizmetler sunan sitelere üye olabilirsiniz.
3.www.elance.com, www.guru.com, www.odesk.com ve www.craigslist.org gibi serbest iş bulma sitelerindeki işlere bakabilirsiniz.
Ne kadar para kazanabilirim?
Bu çalıştığınız yazılıma, ne kadar çok değişiklik yaptığınıza ve saatlik mi yoksa proje başına mı ücretlendirildiğinize göre değişir. Genellikle saat başına 10 $ gibi bir ücret talebinde bulunabilirsiniz.

Uygulama Test Ederek İnternetten Para Kazanmak


Uygulama testi, web sitelerinin tüm gezginlerde ve işletim sistemlerinde test edilmesini de içerir. Bazen uygulama test edicilerine farklı durumlar sunularak sonuçlar test edilir. Eğer gerek duyulursa test sonuçlarına göre sonraki değişiklikler ve iyileştirmeler yapılır. Bu tür test etme hizmetlerini sunan şirketler vardır.
(Örnek: http://www.ishir.com/independent-application-testing.htm)
Bir uygulama test edicisi olarak para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.İnternette gezinin ve uygulama testi işleri arayın.
2.Elance.com, Rentacoder.com vb. serbest iş sitelerini gezin ve bu tür işlere başvurun.
3.Bu tür işleri yapan şirketlere kaydolun ve bu tür işleri almakla ilgilendiğinizi belirtin. (örnek: http://www.mindtree.com/itservices/testing/testing.html)
4.Kendi web sitenizi oluşturarak kendi reklamınızı da yapabilirsiniz.
5.İşe alındıktan sonra test ettiğiniz uygulama ve hataları hakkında şirkete detaylı ve etkili bir rapor verin.

Bu işi yaparak ne kadar para kazanabilirim?Saat başına 5$ ile 10 $ arasında bir para kazanabilirsiniz. Bu da kritiklik ve verilen zamana göre değişiklik gösterir.

Teknik Sorulara Cevap Vererek İnternetten Para Kazanmak


Eğer herhangi bir konuda çok iyiyseniz, kendinize bir web sitesi kurun ve müşterileriniz size istediği soruyu sorabilsin. İsterseniz aylık ya da soru başına ücretlendirme yapabilirsiniz ve makul bir süre içinde müşterilerinizin sorularına cevap verirsiniz.
Ücretsiz olarak cevaplar veren birçok site olduğu için eğer bu işi yapmak istiyorsanız çok geniş bir bilgi deneyimine sahip olduğunuz bir konuda yaptığınıza ve artı bir değer katacağınıza emin olun.
Bu işin yapılacak olan konularından bir kaçı ise şöyledir.
-Online bilgisayar teknik danışmanlığı
-Yöresel bağımsız emlak danışmanlığı
-Otmobil alıcılarına yönelik bağımsız test ve arıza tespit işleri
-İngilizce teknik çeviri danışmanlığı gibi
Teknik sorulara cevap vererek para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Makaleler yazarak, bir blog oluşturarak ve hatta bir e-kitap bile yazarak uzmanlığınızı gösterin.
2.Web siteleri veya forumlarda, sosyal ağlarda, arkadaşlarınızın arasında veya diğer trafik metotlarıyla kendinizi tanıtın.
Ne kadar para kazanabilirim?
Uzmanlık seviyenize göre soru başına 0.10 $ ile 100 $ arasında bir ücret uygulayabilirsiniz. İsterseniz “x” sayıda soru için aylık bir ücret de uygulayabilirsiniz. Bu sayede her ay yinelenen bir gelir elde etmiş olursunuz.

Yedekleme Depolama Hizmeti İle İnternetten Para Kazanmak


Her şirket için felaket anında kurtarma planlama ve veri kurtarma planlaması çok önemlidir. Eğer sizde uzaktan bir sunucu kurup veya kiralayıp bir şirkete uzaktan depolama hizmeti sunabiliyorsanız bu işten çok fazla para kazanabilirsiniz. Eğer hali hazırda şirketler için çözümler üretiyorsanız bunu da kataloğunuza ekleyebilirsiniz. Onların dosyalarını kendi bilgisayarınızdan ya da sunucunuzdan sağlayabilirsiniz / sunabilirsiniz. Böylece en kötü durum senaryosunda bile dosyalarının bir yedeği olacaktır. AMA SİZİN YERİNİZDE OLSAYDIM BUNU YAPMAZDIM.
Bunun daha iyi bir yolu yedekleme dosyalarını depolamanın yükümlülüğünü alabilecek bir şirketle ortaklık kurmaktır. Bu işi yapan birçok şirket vardır. Sizde onların satış ortağı olup onların adına hizmetleri pazarlayabilir ve müşterilerinize sunabilirsiniz. Ya da ürünlerini sizinmiş gibi duyurabileceğiniz “beyaz yafta” bir yedekleme servisi bulup onu kullanabilirsiniz.
Yedekleme depolama servisiyle para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Ortaklık sunan veya beyaz yafta programları olan güvenilir bir yedekleme ve depolama servisi bulun.
2.Bunlardan birkaçını önce kendiniz kullanarak nasıl işlediklerini ve güvenilir olup olmadıklarını görün.
3.Yedekleme ürünlerinizi, sunacağınız hizmetler listesine ekleyin.
4.Yeni ve var olan müşterilerinize yedekleme hizmetinizin teklifini yapın.

Yedekleme servisleriyle ne kadar para kazanabilirim?
1.Eğer ortağı olduğunuz bir program aracılığıyla satış yapıyorsanız kazancınız şirkete göre değişir. Bazı şirketler sadece ilk satış için %20 ile %50 arasında bir pay verir. Ama siz sürekli ödeme yapan programları tercih edin. Böylece müşteriniz o programı kullandığı sürece her ay size ödeme yapılacaktır.
2.Beyaz yafta programlar için ise durum farklıdır. İsterseniz bu yedekleme programlarını kiralayıp uygulayacağınız ücret üzerinde daha çok kontrole sahip olur ve istediğiniz göre değişiklik gösterecektir.

Forum Sunuculuk Hizmetleri İle İnternetten Para Kazanmak


Eğer bir sunucu tabanını nasıl kuracağınızı biliyorsanız forum sunuculuğu hizmetleri sağlayabilirsiniz. Bunu yaparak teknolojiden daha az anlayan insanların sizin web siteniz üzerinde forumlarını oluşturmalarını sağlayabilirsiniz. Kolaylıkla ücretsiz ve mükemmel forumlar bulabilirsiniz. Tıpkı bunun gibi. Buradaki kodlar tek bir site üzerinde birden fazla forum kurabilmenizi sağlar.
Forum sunuculuğu işi yaparak para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.Kendiniz için bir web sitesi tasarlayın.
2.Bir sunucu kurun veya http://www.phpbbhs.com/index.html adresinden forum sunuculuğu kodlarını alın.
3.Web siteleri veya forumlarda, sosyal ağlarda, arkadaşlarınızın arasında veya diğer trafik metotlarıyla kendinizi tanıtın.
4.İlgi çekici anlaşmalar yaparak insanların sizin sitenizde forum açmasını sağlayın.
5.Forum sunuculuğuyla ilgilenen insanların sürekli kullandığı web sitelerinde reklamınızı yapın ve sitenizi tanıtın.
6.Hizmetlerinizin ücretinin tadını çıkarın.

Forum sunuculuğu hizmetleriyle ne kadar para kazanabilirim?Müşterilere ne kadar fiyat sunduğunuza göre değişir. İsterseniz forum sunuculuğu hizmetini ücretsiz sağlayıp reklamlarla gelir elde edebilirsiniz. ( bunun için Google AdSense’i kullanabilirsiniz veya insanların sitenizde ücretli olarak reklam vermelerini sağlayabilirsiniz.)

Online Mağaza açarak internetten para kazanmak


İsterseniz daha önce bahsettiğimiz gibi fabrikadan halka ürünlerin, isterseniz de kendi ürettiğiniz şeylerin (ev yapımı mumlar, koleksiyonlar ve danteller/örtüler gibi) satışını yaparak bir mağaza oluşturabilirsiniz. İsterseniz toplu satış yapabilirsiniz ya da hizmetlerinizi sunup insanlardan siparişi alırsınız. Ödeme gerçekleştikten sonra da müşteriye ürünü teslim edersiniz. (örneğin önce yapacağınız örgü/dantelin parasını alırsınız, sonra istenen şekilde yapmaya başlarsınız)
Online sanal mağaza oluşturarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Kendiniz için bir web sitesi tasarlayın ve ödeme yöntemleriyle birlikte bir sanal mağaza kurun. İsterseniz Gittigidiyor, Sahibinden.com ve eBay gibi sitelere de satıcı olarak üye olabilirsiniz.
2.Eğer fabrikadan halka satış yapmaya karar verdiyseniz kendinize toptancılar belirleyin. Google’da arama yapabilir veya bu siteyi kullanabilirsiniz. Öte yandan kendi ürününüz için malzeme sağlayan kişileri de belirleyebilirsiniz.
3.Müşteri kitlenizi oluşturmaya başlayın. Web siteleri veya forumlarda, sosyal ağlarda, arkadaşlarınızın arasında veya diğer trafik metotlarıyla kendinizi tanıtın.
4.Kazandığınız karın tadını çıkarın.
Online sanal mağaza işinden ne kadar para kazanabilirim?Sizin kazancınız toptancınızın size ürün için verdiği fiyat ile o ürünü sizin müşteriye sattığınız fiyat arasındaki fark olacaktır. Burada net bir rakam söylemek oldukça zordur çünkü farklı ürünler çok farklı fiyatlara sahip olabilirler.

Web Sitesi Satış Ortaklığı İle İnternetten Para Kazanmak


Sitede daha önce de ortaklıklar kurmaktan bahsetmiştik. Bu işi bir adım daha ileri götürerek ortaklı web sitesi kurabilirsiniz. Eğer bir ürün satmak istemiyorsanız ya da fabrikadan halka ürün satarak veya kendi ürünlerinizi satarak müşterilerle ilgilenmek istemiyorsanız bir web sitesine ortak olmayı düşünebilirsiniz.
Bir web sitesi ortağı olarak insanlara ortağı olduğunuz siteyi öneriyorsunuz ve önerdiğiniz insanlar her alışveriş yaptığında siz de bir komisyon alıyorsunuz. Özel ilgi alanlarınızdaki sitelere ortak olabileceğiniz gibi Target, Wal-Mart ya da Amazon gibi büyük mağazaların da satış ortağı olabilirsiniz.
Bir web sitesinin satış ortağı olmak için izlenecek adımlar:
1.Kendiniz için bir web sitesi tasarlayın ve ödeme yöntemleriyle birlikte bir sanal mağaza kurun. İsterseniz Amazon ve eBay sitelerine de satıcı olarak üye olabilirsiniz. Buna alternatif olarak sadece ürün yorumları yapıp insanları doğrudan bahsettiğiniz ürünün sitesine de yönlendirebilirsiniz.
2.Bazı ortaklık sitelerine üye olun. Bunların popüler olanlarından bazıları Clickbank ve  Commission Junction siteleridir. Bu sitelerin ikisi de rehber olabilecek sitelerdir ve ortaklık programlarıyla birlikte yüzlerce tüccar hakkında da size bilgi verebilirler.
3.Müşteri kitlenizi oluşturmaya başlayın. Web siteleri veya forumlarda, sosyal ağlarda, arkadaşlarınızın arasında veya diğer trafik metotlarıyla kendinizi tanıtın.
4.Kazandığınız karın tadını çıkarın.

Web sitesi satış ortaklığı yaparak ne kadar para kazanabilirim?
Bazı ortaklık programları yönlendirme başına 0,20 $ ile 100 $ arasında bir ücret öderken bazıları satış üzerinden yüzde verir ve bazıları da satış başına sabit bir ücret verir. Her ortaklık programında farklılık gösterebilir.

Yazım Yanlışlarıyla İnternetten Para Kazanmak


Bu iş para kazanmanın sinsi yollarından biridir. Birçok insan herhangi bir şey ararken site adreslerini yanlış girer ve boş sayfalar çıkar karşılarına. Çok bilinen web sitelerinin ortak programlarını bulup şirketin ürünlerinin yanlış yazılan alan adlarını satın alın.
Bu yanlış yazılan alanları da sitenin doğru adresine yönlendirin. (bu yönlendirme sırasında sizin de ortaklık linkiniz ekli olsun). Bu sayede hiçbir şey yapmadan yazım yanlışları sayesinde ortaklık komisyonu alabilirsiniz.
Yazım yanlışlarıyla para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.Katılmak için ortaklık programları arayın.
2.Ortaklık kullanım koşullarını okuyun ve size uyduğundan emin olun. (çoğunluğu uyar ama bazıları uymayabilir.)
3.Potansiyel alan adlarını Namecheap.com adresine yazın ne tür yazım yanlışları bulabileceğinize bakın.
4.Bulduğunuz herhangi bir alanı satın alın ve ortaklık linkinize yönlendirin.
Ne kadar para kazanabilirim?
Bu iş ne olacağı belli olmayan bir iştir. Ben bir tane yanlış yazılan alan adısatın aldım ve bir yılda kendi kendine 2000 $ para kazandırdı. (marka isminden sadece bir harf eksikti.) Eğer isterseniz birçok yanlış yazılmış alan adı satın alarak gelirinizi arttırabilirsiniz. Yapacağınız yatırımın 8.81 $ olduğunu da düşünürsek kazancınız oldukça yüksek olacaktır.

Reklam Tasarlayarak internetten para kazanmak


Eğer photoshop veya diğer resim oluşturma yazılımlarında uzmansanız farklı şirketler ve web siteleri için web sitesi reklamları ve afişleri tasarlayabilirsiniz.  
Reklam tasarlayarak para kazanmak için izlenecek adımlar
1.Kendi web sitenizi tasarlayın ve sunduğunuz servislerin tanıtımını yapın.
2.Web sitelerinde, sosyal ağlarda, arkadaşlar arasında ya da diğer trafik yöntemleriyle reklamınızı yapın.
3.Müşterilere reklam hizmetleri sunan sitelere üye olun.
4.Serbest çalışma sitelerinde Photoshop işlerine bakın.
5.Kaliteli tasarımlar oluşturun ve para kazanmaya başlayın.
Ne kadar para kazanabilirim?Birçok şirket size sabit bir ücret ödeyecektir. Siz de 10 $ ile yüzlerce dolar arasında bir ücret isteyebilirsiniz. Bu da hizmetlerinize ve sizin tanınmışlığınıza göre değişiklik gösterir. Bazı şirketler da tasarladığınız reklamların tıklanması başına size ücret öder. Bu da çok nadirdir.

Facebook Oyun Sayfası Oluşturarak İnternetten Para Kazanmak


Önceki oyun sitesine sahip olma işini beğendiniz ama bu iş için baştan bir site kurma fikri hoşunuza gitmedi mi? O zaman bu fikri daha çok seveceksiniz: Facebook’da oyunuygulamaları oluşturun! Öyleyse önceki iş fikrinde biraz değişiklik yapalım. Büyük bir oyun sitesi kurup yönetmek yerine MochiGames’in oyunlarını çalıştıracak bir uygulama yaparak insanların doğrudan Facebook’ta oyun oynamasınısağlayabilirsiniz.
MochiGames’in paylaştığı reklam gelirleriyle ve oyun uygulamanızda görünecek reklamlarla para kazanabilirsiniz. Bunu kendi başınıza yapmayı öğrenebilirsiniz. Ancak yine de herhangi bir programlama deneyimi olmadanoyun uygulamalarını nasıl oluşturacağınızı da merak ediyorsunuzdur.
Instant FB Games Maker sizin için bir oyun uygulaması oluşturabilecek bir masaüstü yazılımıdır.

Ancak yine de oyununuzu Facebook’a ekleme süreçlerinden geçirmeniz gerekse de bu program sizin yükünüzü oldukça hafifletecektir. Program ucuz bir program değil ama bir geliştirici tutmak ya da saatler harcayarak nasıl yapacağınızı kendiniz öğrenmekle karşılaştırıldığında mantıklı gelecektir.
Instant FB GamesBu uygulamayı kullanmak için web sitesi kurmayacak olsanız bile kendi web hosting hesabınız olmalıdır. Çünkü Facebook’a ekleyeceğiniz dosyaların saklanacağı bir alan olmalıdır. Facebook da uygulamanızı koruyabilmek için hesabınızda bir SSL güvenlik sertifikası olmasını ister.
Facebook oyun uygulamaları oluşturarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Facebook oyun uygulamalarını nasıl oluşturacağınızı ve MochiGames ile nasıl ilişkilendireceğinizi öğrenin ya da Instant FB Games yazılımını kullanın.
2.MochiGames sitesine üye olun.
3.Uygulamanızın bir parçası olacak reklamları hazırlayın.
4.Facebook aracılığıyla uygulamanızı kaydedin. (Instant FB Games yazılımında adım adım anlatılmaktadır)
5.Uygulamanızı oluşturun ve dosyalarınızı web alanınıza ekleyin.
6.Facebook’daki uygulamanızı herkesle paylaşın.
Ne kadar para kazanabilirim?1.Bu uygulamanızın ne kadar popüler olduğuna göre değişir.
2.Bu yazılımı kullanarak başka oyun uygulamaları da oluşturup insanlara 50 $ ile 100 $ arasında satabilirsiniz.

Oyun Sitesi Kurarak İnternetten Para Kazanmak


İnsanların gelip online oyunlar oynayabileceği bir site kurun. Şu an sitenize online oyunlar eklemenize imkan sağlayan birçok kod var. Farklı türlerde yüzlerce oyunuiçinde barındıran bir siteniz olabilir. Sadece Wordpress’e özel tasarlanmış kodlar da yönetimi çocuk oyuncağı haline getirmektedir. Bu kodlar flash oyunları sitenizde çalıştırmanızı sağlar. Eğer Wordpress kullanıyorsanız da herhangi bir kodlamayla uğraşmanıza gerek yoktur. Bütün bu yönetim işlerini kolaylaştıran bir eklentisi vardır.
Oyunlar MochiGames ve diğer oyun sitelerinden gelen oyunlardır. Para kazanmak için siz de sitenize Adsense ve Amazon gibi reklamları koyabilirsiniz. MochiGames bile insanlar onların oyunları için para ödediğinde size ödeme yapacaktır. MyArchadeBlog Pro blogunuza oyuneklemeyi kolaylaştıran bir Wordpress eklentisidir. MochiGames ve HeyZap games ile tümleşik bir şekilde çalışır. Daha fazla bilgi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz: MyArchadeBlog Pro

Bu eklentiyi kullanmak zorunda değilsiniz, MochiGames ve diğer oyunservislerini sitenize eklemenin daha birçok yolu da vardır. Oyunlar özellikle Facebook gibi sosyal medyalar üzerinde yaygındır. Facebook ve diğer sosyal medyaları kullanarak insanlara sizin ücretsiz oyunlarınız hakkında bilgi verebilirsiniz. Aynı zamanda oyun ipuçları, oyun hileleri ve oyuninceleme makaleleri de yayınlayarak sitenizi oyun tutkunları için daha çekici bir hale getirebilirsiniz.
Online oyun sitesi kurarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Sitenizin ve hangi tür farklı oyunlara yer vereceğinizin planını yapın.
2.Adsense ve Amazon Associates gibi reklam ağlarına üye olun.
3.Sosyal medyayı kullanarak sitenize trafik kazandırın.
4.Sitenize yeni oyunlar ve içerikler eklemeye devam ederek ziyaretçilerin sürekli gelmesini sağlayın. Gelişmeleri Facebook, Twitter ve diğer ağlarda paylaşın.
5.Diğer sitelerde reklam vererek sitenizin trafiğini daha da arttırabilirsiniz.
Ne kadar para kazanabilirim?Sitenizin trafiğinin ne kadar çok olduğuna göre değişir.

Albüm Kapağı Tasarlayarak İnternetten Para Kazanmak


Birçok insan önemli anılarını sakladığı için albümleri çok sever. Eskiden insanlar fotoğraflarını fiziksel albümlerde saklardı. Şimdilerde ise birçok insan fotoğraflarını dijital ortamda albümler oluşturarak saklıyor. Eğer insanlar için özel albüm kalıpları oluşturabilirseniz, ya da herkesin kullanabileceği etkileyici bir albüm oluşturabilirseniz oldukça eğlenceli bir işiniz olur.
Albüm kalıpları oluşturarak para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.Kendi web sitenizi tasarlayın ve sunduğunuz servislerin tanıtımını yapın.
2.Web sitelerinde, sosyal ağlarda, arkadaşlar arasında ya da diğer trafik yöntemleriyle reklamınızı yapın.
3.Albüm kalıplarınızı satın ve para kazanın.
Bu işi yaparak ne kadar para kazanabilirim?Herkesin kullanabileceği albüm kalıplarını 5 $ ve yukarısına satabilirsiniz. Ya da kişiye özel tasarımlar yaparak tanesini 20 $ veya fazlasına satabilirsiniz.

Web Sitesi Güvenlik Mührü Tasarlayarak İnternetten Para Kazanmak


İnternette gezinen birçok insan sayfalarda güvenlik mührü gördüğü zaman kendini daha güvende hisseder.  Çünkü kendi kişisel bilgileri güvendeymiş gibi hissederler. Bu da özellikle kendi kişisel bilgilerini ya da ödeme bilgilerini siteye girerken onlara yardımcı olur.
Bu mühürleri her yerde görebilirsiniz ve güvenlik piyasası da gün geçtikçe büyümektedir. SSL sertifikası olan sitelere nasıl güvenlik mührü tasarlayacağınızı biliyorsanız bu mühürleri çok iyi bir fiyata satabilirsiniz.
Aynı zamanda VeriSign sitesine bakarak pazarlama fikirleri de edinebilirsiniz.
Web sitesi güvenlik mührü tasarlayarak para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.Seri ilan sitelerine servislerinizi kaydedin.
2.Bu eşsiz bir hizmet olduğu için kendi web sitenizi kurmanız yararınıza olacaktır.
3.Web sitelerinde, sosyal ağlarda, arkadaşlar arasında ya da diğer trafik yöntemleriyle reklamınızı yapın.
4.Aynı zamanda web sitesi sahipleriyle görüşerek hizmetleriniz hakkında teklifler yapmayı da düşünebilirsiniz. Bazı mühürlerinizi ücretsiz vererek başka web sitesi sahiplerinin de sizin mührünüzü kullandığını görüp mührünüzün kullanışlılığını test etmiş olursunuz.
Ne kadar para kazanabilirim?
Mühürleriniz tanındıkça 10 $ ile 300 $ arasında bir ücretlendirme yapabilirsiniz.

Eski Fotoğrafları Yenileyeerek İnternetten Para Kazanmak


Birçok insan bir sürü fotoğraf saklayarak anılarını korumayı sever. Ancak uzun bir süre sonra fotoğraflar solduğu için bu fotoğrafları yenilemeye ihtiyaç duyulur. Eğer photoshop’u nasıl kullanacağınızı biliyorsanız insanların eski fotoğraflarını yenileyebilir ve bu işten iyi bir para kazanabilirsiniz. Fazladan gelir için aynı zamanda fotoğrafları düzenleyebilir, arka plan ekleyebilir ya da müşterinin istediği başka herhangi bir şeyi yapabilirsiniz.
Eski fotoğrafları düzenleyip yenileyerek para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Seri ilan sitelerine reklamlarınızı gönderin.
2.Eğer bu işi tam zamanlı bir iş olarak yapmayı düşünüyorsanız kendi web sitenizi açmanız sizin yararınıza olacaktır.
3.Web sitelerinde, sosyal ağlarda, arkadaşlar arasında ya da diğer trafik yöntemleriyle reklamınızı yapın.
4.Arkadaşlarınıza ve ailenize bu yeni işinizden bahsedin.
Ne kadar para kazanabilirim?
Fotoğraf başına 1 $’dan 100 $’a kadar bir ücret uygulayabilirsiniz.

Video Montaj Servisleri Sunarak İnternetten Para Kazanmak


İnsanların anılarını saklamasına yardım etmenin diğer bir yolu da insanlar için videolar oluşturmaktır. Eğer müşterinizin size verdiği fotoğrafları bir araya getirip bunlardan bir slayt şovu hazırlayabiliyor, arka plan müziği ekleyebiliyor ve bunu DVD’ye yazdırabiliyorsanız oldukça eğlenceli bir işiniz olabilir demektir.

Bu video montaj servisleri insanlara eşi benzeri bulunmayan ve bir ömür anılarını saklayabilecekleri bir hediye imkânı sunar. Ne kadar çok yenilikçi olursanız bu o kadar çok satış yapacağınız anlamına gelir. İnsanların yaptıkları videoları nasıl pazarladıkları hakkında bir fikre sahip olmak için araştırma yapabilirsiniz.
Video montaj servisleri ile ne kadar para kazanabilirim?
1.Seri ilan sitelerine reklamlarınızı gönderin.
2.Eğer bu işi tam zamanlı bir iş olarak yapmayı düşünüyorsanız kendi web sitenizi açmanız sizin yararınıza olacaktır.
3.Web sitelerinde, sosyal ağlarda, arkadaşlar arasında ya da diğer trafik yöntemleriyle reklamınızı yapın.
4.Arkadaşlarınıza ve ailenize bu yeni işinizden bahsedin.

Ne kadar para kazanabilirim?
Montaj başına 20 $ ile 200 $ arasında bir ücret uygulayabilirsiniz.

Tradebit ile internetten para kazanmak


Bu konuyla ilgili daha önce de Amazon Kindle’da kitap satmaktan bahsetmiştik. Bu da aynı iş gibi görünebilir ama tamamen farklıdır. Çünkü burada kısa ve herhangi bir konu üzerine yazılmış genel kitaplar yazarak bunların haklarını başkalarına satabilirsiniz. Buna da özel marka hakları denir. Sizin yazdığınız kitabın özel marka haklarını satın alan kişiler kitabınızı düzenleyebilir, kendine pay çıkarabilir ve bu kitapların satış hakkına da sahiptirler.
Herhangi bir ilginç konuda 25 ile 50 sayfa arasında birkaç e-kitap yazın ve bu kitapları kendi web sitenizde ve özel marka haklarının satıldığı Tradebit.com gibi sitelerde satın. Bu özel marka işlerine başlamadan önce eser haklarının nasıl alındığı hakkında ve eserinizin değerini belirlemekonusunda iyice bilgi edinin. Tradebit.com’da birçok insan özel marka haklarını aldıkları kitabı daha sonra aynı sitede kitapta hiçbir değişiklik yapmadan daha ucuza satmaktadır. Doğal olarak insanlar da aynı kitabın daha ucuzu varken sizin sattığınızı satın almayacaktır. Satıcıların bunu yapamayacağını üzerine basarak belirterek kendinizi koruma altına alabilirsiniz. Yine de bu işlerin nasıl işlediğini anlayana kadar bir miktar para kaybınız olabilir.

e-Book’larınızın özel marka haklarını satarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.İnsanların tutkulu oldukları ya da herhangi bir sorunu çözecek bir konu araştırması yapın.
2.Kitabınızı oluşturun. Eğer nasıl yapacağınızı biliyorsanız sattığınız pakete müşterilerinizin kitabı satarken kullanabileceği grafikler ya da afişler ekleyin.
3.Kitabınızı özel marka hakları sitelerine yükleyin ve satışa çıkarın.
Ne kadar para kazanabilirim?
Konuya ve kitabınızın uzunluğuna göre değişebilir. Sattığınız pakette grafiklerin olup olmamasına göre 10 $ ile 50 $ arasında bir fiyat oluşturabilirsiniz.

e-Kitap yazarak internetten para kazanmak


Birçok insan yazarları işe alır ve e-kitap yazdırır. Çünkü ya kendilerini iyi bir yazar olarak görmezler ya da zamandan kazanmak isterler. Bu işe de “hayalet yazarlık” denir. Bu iş önerisi ile kitabınızın özel marka haklarını satma işi arasındaki fark, sizin bu işte tek bir kişi için çalışıyor olmanız ve yazacağınız konuyu onların size veriyor olmasıdır. Size bu işi veren kişi kitabın haklarını elinde tutar ancak bu çalışmanız için e-kitap işlerine göre daha yüksek fiyatlar alırsınız.
Kitabınızın özel marka haklarını sattığınızda kitabınızın her satışı yapıldığında bir ücret alırsınız ancak hayalet yazarlık işinde ise kitabınız satılsın satılmasın ödemeniz yapılır ancak bir defaya mahsustur. Eğer iyi bir yazarsanız ve birçok konu hakkında e-kitap yazabileceğinizi düşünüyorsanız (her zaman araştırma yapabileceğinizi unutmayın) bir ücret karşılığında yazmaya başlayabilirsiniz.

e-Kitaplar yazarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Serbest iş bulma sitelerine kayıt olun.
2.E-Kitap yazma işlerine başvurun. Yazdıklarınızdan bazı örnekler koyun, böylece yaptığınız işin kalitesini de göstermiş olursunuz.
3.Alıcı tarafından istenen şekilde kitabı yazın, zamanında teslim edin ve ödemenizi alın.
Ne kadar para kazanabilirim?Deneyim ve uzmanlık seviyenize göre e-kitaplar için sayfa başına 2 $ (en düşük) ile 25 $ arasında bir ücret talebinde bulunabilirsiniz.

Yazılım İnceleme Hizmetleri İle İnternetten Para Kazanmak


Birçok programcı kendi yazdığı programlar hakkında dürüst ve içten incelemeleri görmek için dışarıdan insanları işe almaya hazırdır. Eğer program geliştirme konusunda uzmansanız, belli bir ücret karşılığında programcıların yazdıkları yazılım ve programlar hakkında dürüst incelemeler ve yorumlar yapabilirsiniz.
Bu tür hizmetleri sunduğunuz zaman hem iyi yanları hem de kusurları hakkında kapsamlı bir inceleme sunduğunuzdan emin olun. Alandaki uzmanlığınıza göre ve yaptığınız incelemeye olan talebe göre bir ücretlendirme yapabilirsiniz. (örnek: http://www.softwarejudge.com/ )
Yazılım inceleme hizmetleri ile para kazanmak için izlenecek adımlar:
1.İnsanlara sunduğunuz kalitenin hizmetini göstermek için birkaç incelemeyi ücretsiz yapın. Daha sonra bunları örnek olarak kullanın.
2.Yazılım forumlarında gezinin ve yeni programlar yazmayı düşünen insanlarla iletişim kurun.
3.Potansiyel müşterilerinizi bulmak için Google’da arama yapın.
Ne kadar para kazanabilirim?Sizin tanınmışlığınıza ve uzmanlığınıza bağlı olarak 10 $ ile binlerce dolar arasında bir ücretlendirme yapabilirsiniz. İsterseniz bünyesinde birçok kişinin yazılım incelemesi yaptığı bir şirket kurup birçok kişinin kapsamlı bir incelemesini kullanabilirsiniz. Bu da size çok daha fazla bir gelir sağlayacaktır.

Tek Bir Web Sitesi İnternetten Para Kazanmak


Web sitesi
Web sitesi

Eğer web sitesi tasarlama konusunda iyiyseniz tek bir web sitesi kalıbı oluşturup bunu insanlara satabilirsiniz. Bu iş önerisini daha önce de yapmıştık ancak bu kez siteyi kendiniz için tasarlıyorsunuz ve bu site kalıplarını birden çok insana satıyorsunuz.
Örneğin, bir kuaför sitesi teması oluşturup tanıdığınız bütün kuaförlerle iletişime geçip yaptığınız site temasını onlara satabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken temada bazı değişiklikler yapmak, logo, şirket adı ve simgeler gibi öğeleri değiştirmek. Ya da daha önce bahsettiğim gibi Wordpress temaları oluşturup bunları tema ve site kalıplarının satıldığı sitelere ekleyebilirsiniz.
Bu işi yaparak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Kendiniz için etkileyici bir site tasarlayın. Portföyünüzü ve müşteri değerlendirmelerinizi sitenize ekleyin.
2.Farklı sitelerde reklamını yaparak temalarınızı satın.
3.Web sitesi ve forumlarda, sosyal ağlarda, arkadaşlarınızın arasında ve diğer trafik yöntemleriyle reklamınızı yapın.
4.Bu işin piyasasındaki insanları arayın ve site satmak istediğinizi söyleyin. Henüz web sitesi olmayan insanlar bu iş için iyi bir fırsat demektir.
Bu işi yaparak ne kadar para kazanabilirim?
Her oluşturduğunuz web sitesi için 300 Tl ile 1.000 Tl arasında bir ücret talep edebilirsiniz.

Süresi Dolmuş Domain İle İnternetten Para Kazanmak


Birileri bir domain aldığı zaman, bu domaini genellikle 1, 2, 3, 4 ya da 5 yıl gibi bir süre için alırlar. Eğer domainlerini yenilemeyi unuturlar ya da yenilememeye karar verirlerse bu domainler bir veri tabanına gider ve siz de bu domainleri satın alabilirsiniz.
Bu zaten trafiğe sahip olan sitelere sahip olmanın güzel bir yoludur. Aynı zamanda, eski domainler Google’da daha yüksek arama derecelerine sahiptirler. Bu yüzden arama seviyesi yüksek bir site ile işinize başlayabilirsiniz. İsterseniz bu siteleri kendiniz için kullanabilirsiniz, isterseniz de değiştirerek başka insanlara satabilirsiniz.
Süresi dolmuş domainleri alarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Süresi dolmuş domainlerin bulunduğu veri tabanlarını bulun. Buraya tıklayarak bir örnek görebilirsiniz.
2.Domainleri satın alın.
3.Siteyi kullanmak mı yoksa satmak mı istediğinize karar verin. Eğer kullanmaya karar verirseniz gerekli değişiklikleri yapın.
Süresi dolmuş domainleri bularak ne kadar para kazanabilirim?Her domain ismi için kazanacağınız para farklı olabilir. Tamamen kayıp olabilir (Namecheap sitesinden kupon koduyla bir site aldığınızda bu miktar 8.81 $ olacaktır) ya da aldığınız domainden binlerce dolar kazanabilirsiniz.

Eğitim Hizmetleri Sunarak İnternetten Para Kazanmak


Eğitmen hizmetleri sunarak ne kadar para kazanabilirim?Kazanacağınız para müşterilere nasıl ücretlendirme yaptığınıza ve eğitmenlere ne kadar ödediğinize göre farklılık gösterir. Eğer müşterilere saatlik 10 $ ücret sunuyorsanız ve eğitmenlere saat başına 5 $ ödüyorsanız saat başına en düşük ücret olan 5 $’ı alıyor olursunuz.

Bugünlerde e-eğitmenlere duyulan ihtiyacı düşündüğümüzde, birçok konu için uzman eğitmenler tutup profesyonel e-eğitim hizmetleri vermek oldukça mantıklı bir iştir. Kendi şirketinizi kurduğunuz zaman başkası için çalışırken olduğundan daha yüksek para kazanacağınız da bir gerçektir.
Eğitim hizmetleri sunarak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Farklı konular için eğitim uzmanları tutun.
2.Eğitmenlerinizin sizin istediğiniz gibi bir tutum içinde olacağından emin olun.
3.Kendiniz için bir web sitesi oluşturun
4.Web sitelerinde, sosyal ağlarda, arkadaşlar arasında ya da diğer trafik yöntemleriyle reklamınızı yapın.
5.Öğrencilerden ve ailelerinden eğitmenlerinizin kalitesi hakkında geri dönütler alın. Sürekli olarak geri dönütler alın ki sunduğunuz hizmetleri hep en iyi seviyede tutabilesiniz.

Kayıt Yazım İşleri İle İnternetten Para Kazanmak


Birçok durumda bazı şeylerin deşifrajına ihtiyaç duyulmaktadır. Örneğin resmi bir toplantı yapıldığında birileri bir videonun ya da webinerin (ağ semineri) yazılı bir versiyonunu isteyebilir. Kayıt yazım işleri oldukça fazla zaman aldığı için şirketler genellikle kayıt yazım işleri yapan insanları işe alırlar ve söylenen her şeyi yazmalarını isterler.
Kayıt yazım işleri yaparak para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Serbest iş bulma sitelerine üye olun.
2.Sadece kayıt yazım alanında hizmet sunan sitelere üye olun (örnek:http://www.waywithwords.eu/) ve işe alınırsanız müşteriler için kayıt yazım işleri yapın.
3.Kayıt yazım işlerine bakın ve bu işlere başvurun.
4.İşe alındıktan sonra ses kaydını yazılı formata dönüştürün. Hatasız olmasına önem gösterin.
Kayıt yazı işleri yaparak ne kadar para kazanabilirim?Hızınıza, uzmanlığınıza ve deneyiminize bağlı olarak saat başına 3 $ ile 50 $ arasında bir ücret alabilirsiniz. Çok hızlı işler çıkaran kayıt yazı işi uzmanları çok daha yüksek fiyatlara çalışabilir.

Üyelik sistemi ile internetten para kazanmak


Eğer siteniz için yeterince trafik oluşturmayı başarabildiyseniz sitenizi üyelik sitesine dönüştürmeyi düşünebilirsiniz. Bir üyelik sitesi, insanların site içeriğini görebilmek için para ödedikleri bir sitedir. Bu sadece güçlü bir takipçi kitleniz varsa işe yarar çünkü internet ortamında ücretsiz içerik sunan milyonlarca site vardır. Ama yine de düşünmeye değer bir fikirdir.
Üyelik sitesiyle para kazanmak için izlenecek adımlar:1.Kendinize bir alan seçin ve web sitenizi kurun.
2.Seçtiğiniz alanda ilginç içerikler yazmaya devam edin.
3.Sizin alanınız hakkındaki forumlara katılın.
4.Sadece kaliteli içerikler yayınlayarak güvenilirliğinizi gösterin.
5.Mümkün olduğu sürece günlük içerikler ekleyin.
6.Belirli bir süre sonra siteniz için bir düzenli takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.
7.Bunu yaptıktan sonra sitenizi bir üyelik sitesine dönüştürebilir ve parakazanmaya başlayabilirsiniz.

Bu işi yaparak ne kadar para kazanabilirim?Rakamlar konusunda karar size kalmıştır. Ancak aylık 5 $ ya da 10 $ gibi ücretler de çok iyi paralar kazandırabilir.

About.com’da Bir Rehber Olarak İnternetten Para Kazanmak

Eğer herhangi bir konuda uzmanlığınız varsa about.com sitesindeki rehberlerden biri de siz olabilirsiniz. about.com sitesinde rehber olabilmek için yapmanız gereken şey sundukları konular arasında gezmek ve uzman olduğunuz alandaki işlere başvurmaktır. İşe alınmadan önce onların elemelerinden geçmeniz gerekiyor. Sizi bir rehber olarak seçtiklerinde de onların online eğitimlerine katılmanız gerekiyor.

About.com’da Ne kadar para kazanabilirim?Doğrudan siteden alınmıştır: “Temel ödemeye ek olarak (ilk iki yıllarında rehberler ayda 675 $ ve sonrasında da ayda en az 500 $ kazanma garantisi altındadırlar) About.com, rehberlerine sayfa görüntülemedeki artışa oranla (ilk yıllarındaki rehberler için aydan aya ve ondan sonraki her yıl da yıldan yıla ) bu görüntüleme artışı için teşvik primi öder. Eğer sayfa görüntülenme oranınız artmaya devam ederse aylık geliriniz 675 $’dan aşağıya hiç inmeyecektir.”Bahsettiğimiz diğer yöntemlerin yanında bu da para kazanmak için güzel bir yol olabilir.